Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Спаначено суфле

Share


Ако обичате спанак то това суфле ще е вашия нов фаворит. Отнема време да се приготви, но си струва всяка една минута. Като видите съставките ще си помислите, че може да се получи нещо съвсем обикновено, но всъщност е много по-вкусно.

Необходими продукти за 4 души:

- 500 гр. спанак (ако използват по-стар) и около 300 гр. (ако използвате бейби спанак);
- 100 гр. краве сирене;
- 125 мл. прясно мляко;
- 25 гр. ситно настърган пармезан;
- 2 големи яйца;
- морска сол;
- черен пипер;
- щипка лют червен пипер или чили;
- 2 с. л. зехтин;
- 1 с. л. брашно;

Начин на приготвяне:

Загрейта фурната на 200 градуса. Отделно загрейте голям тиган върху котлона. Поставете в него добре измития спанак, овкусете с морска сол и черен пипер, и го гответе докато листата му омекнат, след което изсипете излишната вода, събрала се в тигана. След като изстине накълцайте на ситно. В друг тиган загрейте зехтина, след което добавете към него брашното, чилито и накрая прясното мляко. Тук е важно да бъркате интензивно, за да не се получат бучки, а една гъст хомогенна смес. Към нея прибавете натрошеното сирене, както и пармезана. Разбъркайте хубаво, а след това добавете спанака и жълтъците на яйцата. Оставете настрана. Белтъците разбийте с миксер докато станат на сняг, след което ги добавете към спаначената смес и разбъркайте внимателно, за да не спадне обема на белтъците. Сега сипете сместа във формички за мъфини, след което печете около 20 минути или до златисто. Това е. Използвайте като гарнитура (в моя случай за патешко с боровинки, рецепта, за което може да откриете сред по-старите публикации) или като добавка към салата. Гостите ви със сигурност ще бъдат очаровани.





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO