Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Салата с телешко и спанак

Share


     Салата, която е напълно подходяща за вашата диета, независимо дали искате да отслабнете, тренирате редовно и имате нужда от храна, която да ви помогне да се възстановите или просто искате да се храните здравословно. Комбинацията от спанак, авокадо и телешко е не само полезна, но и според мен много вкусна. Това е чудесен микс от минерали и витамини (спанак), полезни мононенаситени мазнини, повишаващи "добрия" холестерол и намаляващи "лошия" (авокадо) и телешко бон-филе, което е богато на белтъчини, витамин B12 и бедно на мазнини.


     Необходими продукти:

- 300 гр. телешко бон-филе;
- 2 бр. авокадо - по ваш вкус е дали то да е по-узряло или не чак толкова;
- Около 500 гр. спанак ако не е почистен или по около 75-100 гр. за порция, когато е изчистен;
- 2 домата;
- зехтин, сол и черен пипер за мариноване на телешкото;
- Пармезан за поръсване.

     Начин на приготвяне:

     В това няма наистина нищо сложно. Важно е обаче ако може да мариновате телешкото ден по-рано или поне няколко часа, за да се овкуси хубаво. Полейте го леко със зехтин, поръсете със сол и черен пипер, а ако желаете и други подправки, след което оставете да поеме от подправките. Освен телешкото всички други съставки ще използваме свежи и пресни. 

     Измийте спанака и го отцедете от водата, измийте и обелете доматите (по ваше желание може да ползвате и мариновани сушени домати, които ще добавят много приятен вкус и аромат). Авокадото ще обелим непосредствено преди да го поставим в салатата, за да не почернее ако стои по-дълго време обелено. 

     Изпечете телешкото месо в добре нагорещен тиган, като по ваш вкус то може да е леко сурово, средно или добре изпечено. След като сте го приготвили, както го предпочитате го нарежете на жулиени. В съдовете, в които сте избрали да сервирате, накъсайте спаначените листа и добавете към тях нарязаните на кубчета домати (или сушени домати). Обелете авокадото, след което го нарежете също на кубчета или на ивички и го добавете към зеленчуците. Накрая наредете телешките жулиени върху останалите продукти и поръсете с пармезан. По ваше желание може да полеете с зехтин и балсамов оцет или да приготвите някакъв интересен дресинг (например - зехтин, мед, горчица и малко портокалов сок). Разбира се ако спазвате по-строга диета ще трябва да се лишите от всички допълнителни мазнини и да се насладите само на вкусовете на продуктите, но дори и в този вариант няма да сбъркате. 

 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO