Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Мариновани свински пържолки/Marinated pork steaks

Share


     Освен ако не сте вегетарианци няма как да не обичате вкусни, сочни, добре мариновани пържолки. А колкото е по-прясно месото, толкова по-добре. Идеалната комбинация е прясно месо, ароматни подправки и барбекю, но поне последното е трудно постижимо в града. Аромата на дървени въглища е не заменим, но с добра комбинация от подправки, една вкусна пържола приготвена и на тиган ще бъде достатъчно вкусна. Ето моето предложение за вашия грил:

     Необходими продукти:

- 3-4 или повече хубави вратни свински пържоли - под хубави разбирам от прясно, не замразявано месо, нарязани напречно на мускулните влакна и с дебелина около 1,5 см.

     За мариноването ще са ви необходими следните съставки, количеството на които зависи основно от броя на пържолите, но като цяло трябва да смесите равни количества:

- сол, захар, сушени лук и чесън, мащерка, черен пипер, червен пипер, целина;
- 1 с. л. оцет;
- 3 с. л. зехтин;
- 1 ч. л. пшенично брашно;
- 3 с. л. прясно мляко;
- 1 с. л. горчица.
     Трябва да се получи кремообразна смес. Ако стане прекалено сухо добавете по още малко зехтин и горчица.

     Начин на приготвяне:

     С така приготвената смес намажете хубаво пържолите от всички страни и ги оставете да престоят поне няколко часа, за да се овкусят максимално добре. Без значение дали ще печете на барбекю, електрическа скара или грил тиган основно правило е температурата да е толкова висока, че като поставите ръката си над загрятата повърхност да не може да я задържите там за повече от 3 секунди. Печете до готовност, което според вкуса ви може да е а-лангле, средно изпечено или много изпечено. Аз предпочитам средно. Тази марината може да се ползва и за други меса по ваш вкус.


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO