Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Хитри и бързи идеи за Вашето парти

Share



Предполагам, че една от основните причини да не искате гости вкъщи е чистенето след партито, но втората и то не по-малoважна, е че трябва да измислите какво да приготвите за хапване, така че всички: вегетарианци, месоядци, не ядящи риба и всички останали :) да останат доволни на края на вечерта. Та ако се чудите какво да приготвите, когато очаквате гости, ето Ви няколко бързи, но изненадващо вкусни идеи.


Хапките са един много добър вариант ( като се изключи, че трябва да си поиграете малко повече с приготовлението ми, но пък е забавно да си оформяте различни фигурки и да развихрите въображението си).
Ето ви една ключова комбинация от необходими продукти:

- пакетче крема сирене, а може и рикота;
- 1/2 пакетче краве масло ( обезмаслено ако си следите холесторола);
- хляб - вземете и бял, и пълнозърнест, така хапките ще изглеждат по-разнообразни;
- краставици ( пресни или кисели по избор);
- пакетче или две (зависи колко хляб сте приготвили) пушено филе от сьомга, а може и пъстърва като по-евтин вариант.
Разтопете маслото и го смесете с крема сиренето или рикота-та, разбъркайте хубаво докато се смесят изцяло, след което намажете цялата смес по филийките хляб. За оформянето на хапките ще е най-добре ако имате различни формички (поразровете се из шкафовете, няма начин да не намерите старите формички на баба, а и като деца си играехме с тях), а ако не намерете, вземете някоя чаша с по-малък диаметър, която да ползвате за форма, всички ще са кръгли, но пък с равни форми. След като изрежете филийките може по същият начин да оформите и сьомгата (пъстървата), за да съвпадат всички продукти. Краставицата е кръгла, така че няма да е необходимо да я дооформяте. Имате всичко готово, така че остава само да започнете реденето - филийка, сьомга, филийка, краставица, филийка. Реденето е както вие прецените. Може да доокрасите с обезкостена маслинка на върха на всичко. Подредете в голямо плато, върху което сте постлали листа от зелена салата.
Друга идея:
- вземете отново кутийка рикота (опитате ли я ще разберете защо я включвам толкова често в рецептите, прилича на извара, но много по фина и вкусна);
- черни маслини, изберете ги по-едри, защото ще трябва да ги обезкостим, а след това и нарежем на ситно (150-200 гр. са напълно достатъчни);
- един по-едър домат, на който ще отделим само по-месестата част, за да не разводним сместа с по-течната;
-чаена лъжичка зехтин, задължително екстра върджин - много по-ароматен е;
- и последно, но не и по значение - пресен босилек - 2-3 ситно нарязани листенца ще придадът достатъчно силен аромат.
Нарежете всичко на ситни кубчета и смесете до получаването на хомогенна смес. Ако стане рядка може да я сложите в тензух, за да се отцеди, това е важно, за да не изтича в последствие. Сега вземете няколко чушки, по-едри по възможност, изчистете ги хубаво от всички семки и хубаво ги напълнете със сместа. Ще ви е необходим по-остър нож, за да довършите, защото трябва чушките да се нарежат на колелца с дебелина около сантиметър и половина, два. Ами, това е.

Ако не ви се готви или нямате време, можете да поръчате кетъринг. За контакт с мен - e-mail: bobbie@bobbiecooks.com или Skype: boris.altankov

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара:

Dima каза...

мм.. нямам търпение да отвориш ресторант

velvet_rose каза...

любовта към кулинарното изкуство те кара да сътворяваш невероятни вкусотийки в кухнята!keep walking........

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO