Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Панакота с боровинки

Share



     Панакота е един от многото италиански десерти, които имат световна популярност. Честно казано преди да реша да приготвя този десерт си мислих, че това ще е доста сложно, но се оказа точно обратното или поне по рецептата на Гордън Рамзи, която използвах. Приготвя се наистина лесно и сравнително бързо, но след това трябва да престои поне няколко часа в хладилник, за да е напълно завършена. Вижте как:

     
     Необходими продукти за 6-8 порции:

-          - 600 мл. прясно мляко; 
-          - 6 пакетчета ванилия или 3 ампули или 1 семенцата от една пръчица ванилия;
-          - 125 гр. Кафява захар;
-          - 1 пакетче желатин – 10 гр.;
-          - 200 гр. Кисело мляко;
-          - 6 – 8 ч. л. сладко от боровинки.

     Начин на приготвяне:

     Загрейте млякото заедно с ванилията и захарта в подходящ съд. Оставете да заври на бавен огън като бъркате периодично, така че да се разтвори захарта, а междувременно разтворете пакетчето желатин съгласно указанията на опаковката. Когато млякото достигне точката на кипене, т.е. когато започне леко да бълбука, отстранете от огъня и след минута-две добавете вече разтвореният желатин, като внимавате да не е останала вода, която още да не се е попила от него. Ако има такава я отстранете. Разбъркайте хубаво, след което оставете да се охлади напълно, а след това прецедете, така че да отстраните бучиците, които може да се образуват от желатина.

     Разбъркайте киселото мляко и го добавете към вече добре охладената смес. Разбъркайте хубаво, така че да получите хубава фина смес без никакви бучки. Сипете в подходящи формички, например такива за крем карамел или други подобни, които да ви позволят да ги изсипете от тях, когато решите да сервирате. Поставете в хладилника, така че желатина да стегне. За това ще са необходими поне няколко часа, така че трябва да приготвите своята панакота сутринта, за да е готова до вечерта или от предната вечер.


     За да сервирате потопете за минута две в топла вода, така че желатинът леко да отпусне и да може да изхлузите панакотата от формичката. Полейте със сладкото от боровинки и сервирайте. Вкусно е и не е никак сложно. Опитайте и се убедете сами.


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара:

nana каза...

сега ще си я направим

Magiosnika каза...

Ще я пробвам още днес. Тази рецепта е доста икономична.
Благодаря за идеята.

Bobbie каза...

Да, наистина е страхотна и е от онзи тип рецепти, които като разбереш колко всъщност са лесни за изпълнение ти се иска да си ги приготвиш веднага. Надявам се да ви допадне и на вас.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO