Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Villa Park (balkan mix grill), София

Share


     Villa Park е от новите заведения в София. Въпреки това вече трудно може да си намерите свободни места освен ако не си направите резервация и това въпреки буквално нулевата информация в интернет (актуално към 22.01.2011). Първият път нямах късмет с местата, но поне си взех визитка, успях да си поговоря на бързо с управителя, който ми каза, цитирам: "Почти всичко в менюто си заслужава да бъде опитано" и заинтригуван от това направих резервация още за следващата вечер.

     Местоположението е доста централно. Намира се на Бул. "Арсеналски" 2-4, точно между спортен комплекс "Спартак" и последната спирка на трамвай номер 6. Места за паркиране се намират на самия булевард, а има и обособен паркинг пред самото заведение.

     Обстановката е много приятна. Просторно е както във височина така и между масите. Заведението е за пушачи и въпреки, че се усеща цигареният дим не мога да кажа, че е неприятно в това отношение. Стилово е доста изчистено и модерно, но без да изглежда студено, а напротив - усеща се уют, който липсва в много заведения.

     


     Менюто е достатъчно богато без да е огромно. Като се изключат салатите и някои от предястията собствениците са заложили изцяло на ястията приготвени на скара. Както подсказва и името в менюто има предложения и от две от съседните на България държави - Сърбия и Турция - и двете известни на всеки с изкушаващите си кебапи и вешалици. Бяхме по-голяма група и това ми позволи да опитам повече ястия, а и да се допитам до приятелите ми за тяхното мнение. Управителят беше напълно прав като каза, че почти всичко си заслужава да бъде опитано, дори малко повече. Ястията на скара, които опитахме бяха наистина добре приготвени.  Постарахме се да вкусим ястия на трите споменати по-горе държави - вратната вешалица беше достатъчно сочна, крехка и голяма като количество, сръбските кебапчета бяха малко сухи, но вкусни и в количество, което трудно може да изядете освен ако не сте прекалено гладен. Агнешки чоп шиш - със сигурност беше вкусен, но като цяло не се впечатлихме особено. Част от ястията са с включена комбинирана гарнитура - домашни пържени картофи нарязани на шайби, бяло боб и много вкусна лютеница (ако е приготвена в заведението - поздравления). От студените предястия на всяка цената опитайте пушеното контра-филе. Наистина е много вкусно. Салатите обаче не са нещо особено. В кьопоолуто имаше прекалено много чесън, снежанката си е съвсем традиционна, а сръбската пикантна само звучи изкушаващо. Ако обичате хляб не трябва да пропускате домашната погача - спокойно може да се самозабравите и да се нахраните само с нея. За сметка на това обаче тортилята беше доста суха и студена.

     Обслужването е приятно, кореспондира с атмосферата, но трябва да внимавате какво си поръчвате и как, защото има доста идентични ястия и е добре да уточните какво точно искате, защото иначе рискувате да ви донесат не точно това, което сте си поръчали, както се случи при нас - разбира се не сме били ощетени по никакъв начин. При нас се случи, така че си поръчахме ястия, които в менюто са с гарнитура, а получихме същите, но без гарнитура, защото в менюто има и такива, и то съвсем идентични като наименования. Впоследствие си получихме и гарнитурата, но за наше съжаление не получихме едно от ястията, които си бяхме поръчали и то без да ни уведомят, че това ястие е свършило за вечерта. Дали защото заведението беше пълно или защото е ново (и двете не са оправдание), но ястията от кухнята се забавиха почти час (салатите и хлебчетата дойдоха на време). Като цяло има какво още да се иска от обслужването.

      Цените са съвсем приемливи предвид качеството на храна и атмосфера, които получаваш. Средно на човек сметката е около 20 лв. като това включва вечеря с гарнитура, салата и питие. Като цяло салатите са на цени между 4 и 7 лв. Основните ястия варират от 7 до 20 лв., като някои от тях включват и гарнитура. Напитките са като навсякъде.

     Изводът ми е, че СкараБар вече има доста сериозна конкуренция и ако от Villa Park се справят бързо с проблемите, които съпътстват почти всяко едно ново заведение, то със сигурност ще успеят да се наложат на Софийският "скара пазар", предвид добрият старт, който имат.

     Тел. за резервации:
     02 / 44 11 288
     0887 11 38 87
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара:

nana каза...

Хайде да отидем,може да ни хареса

Анонимен каза...

Само да добавя, че въпреки, че не изглеждаше задимено, дрехите ни се бяха вмирисали много на цигари и скара. Проветрението цяла нощ на терасата не стигна

Анонимен каза...

moga samo da dobavq kam kritikite vi che restotanta e prosto prekrasen i bez nikakvi zabelejki

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO