Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Свинско бон-филе с билки запечено в тесто/Pork tenderloin with herbs baked in dough

Share


Ако ви изглежда сложно, не е...или поне не много. Малко е по-трудоемко, но това е само защото е по-добре сами да си омесите тестото, за да е по-ваш вкус. Ако и това ви изглежда сложно може да купите готово и само да му добавите подправките, които съм предвидил. Като стана думи за подправките, от които имате нужда ето ви списъка и на останалите продукти:

За 4-ма души са ви нужни:
- 1 свинско бон-филе - около 500-600 гр., почистено от всякакви мазнини и жили;
- 300 гр. брашно;
- стрък прясна салвиа;
- няколко стръка прясна мащерка;
- 30 мл. зехтин;
- 30 гр. масло;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 яйца и един жълтък.

Разделете свинското бон-филе на 4 равни части. Поставете го в купа и го залейте със зехтина. Разтопете маслото, след което го смесете с подправките. Всички. След като разбъркате хубаво изсипете върху свинското билковото масълце и разбъркайте, така че да поеме от всички аромати. Оставете го на една страна да се овкусява, а през това време да приготвим тестото. С брашното оформете кладенче. Поръсете от всички страни със сол и черен пипер. Нарежете още малко салвиа в кладенчето, капнете и малко зехтин. Сега счупете двете яйца и почнете постепенно да рамесвате и така докато се получи хубаво, жълтеникаво на цвят тесто. Не прекалявайте с брашното, за да не стане прекалено сухо тестото. В момента, в които започне да спира да полепва по пръстите ви спрете да го месите дори и да ви е останало малко брашно. Сега оформете 4 равни парчета. Върху дъска или плот капнете малко зехтин и почнете да разточвате първото парче. Разточете го дотолкова, че да можете да завиете първото от бон-филетата в него. Направете така и с останалите. Докато се занимавате с разточването включете фурната да загрява до 200 градуса. След като "опаковате" месото го поставете в тавичка. Капнете върху всеки "пакет" малко зехтин и нека печенето започне сега. Изпичането ще отнеме около 40-50 минути. Когато започне да се запича отгоре, извадете от фурната и намажете с жълтъка. Върнете обратно тавата и оставете да се доизпече. Когато добие хубав златист цвят значи е готово. Ефекта от запичането в тестото е, че то задушава месото, с което го прави по-крехко, а ароматите се поемат от свинското и така то става наистина вкусно и сочно.

Като гарнитура мога да ви предложа нещо много лесно и сравнително бързо:
- 4 средно големи картофа;
- 1 по-голям морков;
- 1.5 кубче зеленчуков бульон.

Нарежете зеленчуците на кубчета. Разтворете кубче и половина зеленчуков бульон във вряща вода, около 750 мл, в която ще ги бланшираме. Всъщност ще е необходимо малко повече време, от това за бланширане, но не искаме и да се сварят напълно, тъй като ще ги досготвим заедно със свинското. Преди да са напълно омекнали отстранете тенджерата от котлона и с решетъчна лъжица поставете картофите и морковите в тавичката при свинското. Не върху, а около него. Така запечете още известно време, но само до запичането на свинското по указания по-горе начин.
Поднесете като разрежете свинското диагонално през средата и сипете малко от зеленчуците от двете му страни.


Bookmark and Share

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

lini каза...

Божествено е и е много сочно.Не е сложно даже и приготвянето на тестото.А картофите и морковите, приготвени по този начин,са много приятни на вкус

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO