Продукти:
За 4-ма:
- 150-200 гр. пресен спанак, добре измит, почистен и подсушен;
- 150 гр. бекон, по възможност не много мазен, за да се придържаме все пак и към здравословното, а не само към вкусното;
- 2 средно големи домата;
- 20 гр. пармезан;
- 20 гр. орехи;
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на кубчета, загрейте тиган и го поставете в него, за го запържим. Не го препържвайте, достатъчно е само да промени цвета си, а и да изпусне излишната мазнина. През това време нарежете спанака на едро и го поставете в купа за салата. Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и го добавете към спанака. Настържете орехите и пармезана в купичка. Ако бекона е готов прибавете и него в купата, поръсете с половината от настърганото, разбъркайте хубаво салатата в купата, след което поръсете и с останалото количество от орехи и пармезан. Тъй като продуктите ни свършиха може спокойно да сервирате или да оставите салатата в купата и всеки да се самообслужи.
В случай, че искате да добавите малко екзотика към тази салата, с което ще се получи изцяло нов вкус, може да си приготвите още:
- 1 круша;
- капачка коняк.
Измийите крушата, нарежете я на кубчета, загрейте отново тигана и я запечете леко във вече загретия тиган. Разбъркайте няколко пъти, добавете коняка, разбъркайте отново и след като вече добие хубав златист цвят може да прибавите към останалите съставки. Така наистина ще се получи коренно различна салата. Ако не се притеснявате да експериментирате пробвайте и тази добавка.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!