Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Вкусно, сочно печено пиле/Tasty baked chicken

Share



     Предвид, че пилето не е само филе, а и бутчета, и крилца реших да ви предложа рецепта не с парчета пиле, а с цяло пиле или както казват в рекламата на "Maggi": "сочно пиле", защото то ще бъде точно такова. Печено на бавен огън върху бирена кутийка, овкусено с много подправки и гарнирано с вкусни печени картофи. Вижте как:

     Необходими продукти:

- 1 цяло пиле;
- 1 кутийка бира;
- 50 мл. зехтин;
- 1 супена лъжица горчица;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер
- чили;
- кимион;
- джинджифил;
- къри;
- риган;
- чубрица;
- реално погледнато може да сложите каквото си поискате стига да ви харесва.

     Начин на приготвяне:


     Няма нищо сложно. Може би най-сложно ще е да издържите да не го изпечете веднага след мариноване, защото още тогава изглежда много апетитно, но ако успеете да го оставите да преспи една вечер в марината ще получите наистина желаният ефект на сочното, крехко пиле. В купичка смесете всички подправки. Искам да добавя, че всичко е въпрос на вкус и количеството, и вида им. Към тях прибавете горчицата и зехтина. Смесете хубаво, така че да се получи средно гъста кашичка. Ако стане по-суха, добавете още малко зехтин и горчица. Вземете пилето и изчистете от него всичко, което не ви харесва: кожички, мазнинки, трътка, макар че това не е задължително. Сега с вече приготвената смес намажете пилето от всички страни, включително вътре, а и под кожата където това е възможно. Така мариновано оставете да преспи едно денонощие за най-добър резултат. За печенето загрейте фурната на 200 гр. и ако имате таймер го настройте на 2 часа и 30 мин. Отворете бирената кутийка, поставете я в средата на тава, след което нахлузете пилето върху нея. През дупето. Обвийте го с алуминиево фолио от всички страни, сипете малко вода в тавата и я поставете във фурната в най-ниската част, така че да не опира в реотаните. След 2 часа пилето ще е почти готово. Остава само да махнете фолиото и да запечете кожичката, така че да е освен вкусно и апетитно изглеждащо. Аз нямам тръпение да го опитам, защото и аз пека едно такова в момента и таймера тъкмо ме извика. Приготвил съм и печени картофи. Мисля, че ще му подхождат най-добре. Добър апетит!






Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

11 коментара:

Dani каза...

Ох,вкусно.Искам "сочно пиле"

Анонимен каза...

Ами 3а бирената кутийка трябва ли да е пьлна с бира :)

Bobbie каза...

Да. Така хем ще е като стойка (образно казано), хем изпарявайки се ще овкусява пилето.

Анонимен каза...

IZGLEJDA MN DOBRE !6TE PROBVAM TAZI RECEPTA

Анонимен каза...

strahotna e tazi recepta! bravo na teb

Анонимен каза...

Браво!!!!! Много интересена иновация:))))Вкусно е много и го препоръчвам на всички.

Анонимен каза...

тази вечер ще пробвам,изглежда лесна и вкусна рецепта

Анонимен каза...

а който не обича люто може ли да не слага чили и къри?

Анонимен каза...

Много добра рецепта,аз слагам стъклена бутилка с бира която излиза отгоре на пилето и през цялото време го полива.

Анонимен каза...

чудесно е!
Беше ни омръзнало пилешко меси и се чудехме как вече да го подправим, за да ни стане отново вкусно.
Благодаря за чудесната рецепта!

Bobbie каза...

Разбира се, който не обича люто може да не слага чили и къри, да добави други подправки на тяхно място или да остави само останалите, които ще са напълно достатъчни за един страхотен вкус.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO