Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Домат пълнен с печен патладжан и рикота/Tomato stuffed with baked aubergine and ricotta

Share





     Вариациите на пълнен домат са безброй. Това е само една от тях, но се надявам да ви допадне и да я предпочетете пред останалите, защото се получава наистина сполучливо.

     Необходими продукти:

- по 1 домат за всеки гост;
- 1 кутийка рикота - ще стигне за 4 средно големи домата, дори ще ви остане малко;
- 1 печен патладжан;
- 10-ина листенца пресен босилек;
- зехтин;
- сол и черен пипер на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Първо изрежете капаче от към дупето на домата. Изрежете вътрешната част първо с нож, а след това извадете месеста част на домата с лъжица. Отцедето изваденето, след което го накълцайте на ситно. В купа изсипете рикотата, нарязаният на ситно печен патладжан, накълцаните домати, солта, пипера, няколко капки зехтин и повечето от листенцата босилек, а останалите оставете за украса. Разбъркайте хубаво докато се смесят всички продукти, след което пристъпете към пълненето на доматите. Остава само да поставите в чиния, да украсите с останлите листенца босилек и да сервирате. Това ястие е подходящо както като салата, така и като студено предястие, а ако използвате по-малки домати можем да го предложим и като парти хапки за вашето празненство.




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO