Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Телешки бъргъри

Share


     Казват, че всеки може да направи по-вкусни хамбургери от Мак Доналдс, но не всеки може да ги продава по-добре. Факт. Точно по тази причина реших да приготвя едни много вкусни, домашни бургери, които стават почти толкова бързо, колкото в ресторант за бързо хранене, но ако сами ги приготвите ще са със сигурност по-вкусни и със сигурност ще знаете с какво качество са вложените в тях продукти.

     Няма как да причисля тази рецепта към здравословните, но ще използвам продукти, които да я направят по-малко вредна и същевременно пристрастяващо вкусна. 

     Необходими продукти за 4 бургера:

- 600 грама телешка кайма или телешко месо, което ще трябва да смелите на кайма;
- 4 питки - домашни или купени, по ваш избор;
- 4 резена бекон;
- 1 домат;
- 2 кисели краставички;
- 50 гр. чедър;
- 4 ч. л. горчица;
- 4 ч. л. сос барбекю;
- сол, черен пипер, кимион и мащерка - за овкусяване на каймата.

     Начин на приготвяне:

     Ще започнем с овкусяването на каймата. Колкото повече време престои с подправките толкова по-добре. Сложете от всички тях по ваш вкус, а може да добавите и други. Оставете поне за час, два или повече ако имате време. Когато сте готови за печене на бургерите ще трябва да подготвим и останалите продукти. В купичка смесете горчицата и сос барбeкю. На мен лично тази комбинация ми допада, но ако тя не е по ваш вкус, може да използвате само един от тези два продукта или да направите друг тип сос. Краставичките и домата нарежете на колелца, а чедъра на ивички. Питките разрежете през средата и когато сте подготвили всички продукти загрейте добре грил тиган или оребрена електрическа скара. 

     Оформете 4 бургера от каймата с големина малко повече от диаметъра на питките, тъй като ще се свият. Запечете ги в тигана по ваш вкус - леко, средно или добре изпечени. Когато ги обърнете може да поставите в тигана бекона да се запече, а върху бургерите поставете резените чедър, за да могат да се разтопят и да дадат от своя аромат. Време е да запечем и питките. Първо с вътрешната част надолу, а след като ги обърнете намажете вече изпеченото със соса. Тъй като тиганът ще е добре загрял внимавайте да не изгорите някой от продуктите. Когато вече всичко е изпечено остава единствено да сглобим всичко в едно. Върху долната част на питката поставете първо резен домат, няколко колелца кисели краставички, бекон и накрая изпечената телешка кайма. Захлупете с горната част на питката и сервирайте с лека салата, чаша бяло вино или бира и се насладете на тези вкусни, сочни и ароматни телешки бъргъри. 

                                    Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO