Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Котлет от сьомга със салца от домат и авокадо

Share


     Сьомгата е една от най-полезните риби. Тя също така е напълно универсална и подходяща за вас без значение дали сте на диета и искате да отслабнете, дали сте активно спортуващ или просто искате да се храните здравословно. Богата на витамини от В групата, богата на белтъчини и най-вече на омега 3 и 6 полиненаситени мастни киселени, спомагащи за повишаването на "добрия" и намаляването на "лошия" холестерол в организма. Сьомгата е много диетична, нискокалорична и лесно усвояема. Има само един недостатък - цената, но при всички тези позитиви, мисля че си заслужава да се поглезите. 

     И така, ако вече сте си купили сьомга и се чудите как да я сготвите ето ви едно страхотно предложение, което е изключително подходящо за романтична и изискана вечеря с любим човек, например за Св. Валентин. Върви чудесно и с чаша бяло вино, така че може да я включите в менюто и за Трифон Зарезан. Ето какво ви е необходимо:

     Необходими продукти за 4-ма:

- 4 котлета от сьомга - всеки по около 200-250 гр.;
- 2 домата;
- 1 авокадо;
- 1 чушка - червена или зелена;
- люта чушка - по желание, като 1/2 ще е напълно достатъчна;
- 5-6 сушени доматчета;
- сокът от 1/2 портокал;
- сокът от 1/2 лимон;
- 1 супена лъжица горчица;
- 3 супени лъжици зехтин;
- сол на вкус;
- прясно смлени зърна от черен, зелен, бял и розов пипер.

     Начин на приготвяне:

     Като за начало ще овкусим сьомгата. За целта в купа смесете 2 с.л. зехтин, горчицата, солта, смелете зърната пипер и към всичко това добавeте половината сок от портокал и половината сок от лимона. Разбъркайте хубаво, след което намажете котлетите от всички страни и оставете да поемата от ароматите. 

     Междувременно в друга купа нарежете доматите на кубчета, към тях прибавете авокадото също нарязано на малки кубчета, чушките (люта и обиконовена) и сушените доматчета. Сипете към тези продукти останалата част от соковете лимон и портокал, както и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте внимателно без да натискате, за да запазите целостта на кубчетата. Поставете в хладилник да се охлади леко, а междувременно загрейте оребрен тиган с незалепващо покритие или електрическа скара. Когато е добре загрял поставете котлетите, един по един или всички заедно, в зависимост от това колко е голям тиганът ви. Намалете силата на топлината с поне две степени и обръщайте през две-три минути, така че да не позволите рибата да загори, а и за да се получи хубава шарка върху рибата от ребрата на тигана. По ваше желание може да я изпечете повече или по-малко, но поне според мен най-добре се получава, когато по средата е бледо розова на цвят и не напълно изпечена, за да е максимално сочна и вкусна.

     След като сте изпекли рибата извадете салцата от хладилника и пригответе чиниите, в които ще поднесете. Аранжирайте по ваш вкус, като гарнирате със салцата или я посипете върху котлетите или пък я поставите като канапе под рибата. Всякак ще е вкусно, красиво и здравословно. 










Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO