Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Крем супа със селъри и пушена сьомга

Share


     Крем супите са ми слабост. Обичам ги с всякакви зеленчуци и винаги се старая да пробвам различни комбинации. През зимните месеци са и особено полезни, като напълно естествен източник на витамини и минерали. За съжаление зеленчуците са доста изкуствени през този сезон, но пък организмът има нужда от здравословни, цветни храни, а продуктите, които избрах, за да включа в днешната рецепта са точно такива. В комбинация с пушената сьомга се получи наистина страхотна крем супа. Ароматна и неустоима.

     Необходими продукти за 4-6 души:

- 3 стръка селъри;
- 300 гр. Картофи;
- 2 моркова;
- 1 глава лук;
- 1 домат;
- 1 червена чушка;
- 2 скилидки чесън;
- 100 гр. Пушена сьомга;
- 25 гр. Краве масло;
- 100 мл. прясно мляко;
- 1 с. л. зехтин;
- 1 равна ч. л. морска сол.

     Начин на приготвяне:

     Нарежете всички зеленчуци на едро, а скилидките чесън оставете цели. В достатъчно голяма тенджера сипете около 1,5 л. вода и я поставете върху котлона. Към нея добавете морската сол и зехтина. Когато водата започне да завира сложете зеленчуците и намалете с една степен температурата. Ако искате захлупете тенджерата, но така пропускате да се насладите на ароматите, които се носят от нея, а и без капак ще се запазят цветовете на зеленчуците. Всъщност, предвид че ще пасираме това няма да има голямо значение, но все пак изглежда изключително красиво и цветно. 30 - 40 минути ще са напълно достатъчни, за да се сготвят продуктите. Оставете малко супата да изстине, а след това я поставете в блендер, за да пасирате. Докато се пасира прибавете маслото и прясното мляко, което преди това сте затоплили. Първоначално може да не го сипвате цялото, но ако супата ви се стори прекалено гъста сипете и останалото количество или добавете още ако е необходимо.

     Ароматна е, нали? Сервирайте докато е още топла, като след като сипете в подходящи чинии или купички добавете парченца пушена сьомга, които освен, че ще добавят от своя аромат, ще я направят още по-вкусна и красива. 





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO