Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Лаврак с билки на фурна/Sea bass with herbs baked in the oven

Share



     Много е хубаво човек да си гледа различни подправки и билки у дома, така винаги ги има пресни, когато му потрябват, а какво по-хубаво от пресните и ароматни подправки. Ами по-хубаво е, когато ги използваме да сготвим нещо вкусно. В този случай лаврак на фурна. Вижте как:

     Необходими продукти - за двама:

- по 1 риба на човек - лаврак, макар че може да го замените и с друг вид;
- босилек;
- мента;
- салвиа;
- магданоз;
(количеството на нарязаните билки е приблизително 1 ч. ч.)
- 1 лимон;
- 50 мл. зехтин;
- морска сол - вкус;
- черен пипер - на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Ако сте си взели изчистена риба сте си спестили малко цапане, но в противен случай трябва да свършим тази мръсна работа. Така, изчистили сме лаврака и следва да го осолим. Аз лично предпочитам морска сол заради нейната естественост и полезни свойства: поддържа функциите на човешкия организъм, като укрепва имунната система, стабилизира сърдечния ритъм и регулира кръвното налягане. Поръсете и с черния пипер, след което оставете на страна докато приготвим билковата смес. Ако и вие имате пресни подправки на терасата си наберете необходимото количество и ги изплакнете. Нарежете на ситно и поставете в купичка или дълобока чиния. Към тях прибавете сока на лимона и зехтина, а след това разбъркайте всичко. Сега вземете рибите и направете няколко диагонални разреза върху тях. Включете фурната на 250 гр. и я оставете да загрява. С вече подготвената билкова смес намажете рибите от всички страни, включително и вътре, а и в разрезите. Най-добре да печете в тавичка върху решетка и покрити с фолио, което след като рибите се задушат ще махнем, за да може и да се запекат. Не забравяйте да сипете малко вода на дъното на тавата за задушаването, но и не прекалявайте, защото ги искаме печени все пак. Ще са ви необходими около 20-25 минути под фолио и около 15 за самото запичане, което е до златиста коричка и преди да изгорят билките. Нямате представа какъв аромат се разнася из кухнята. Здравословно и вкусно!





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO