Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Тиквени мъфини/Pumpkin muffins

Share


     Наскоро пазарувах в магазин "Пикадили" и там ми попадна тази интерсна рецепта. Погледнах набързо необходимите продукти и установих, че си имам всичко вкъщи, включително и тиква. Ето ви поредната употреба на тиквата. Наистина е много универсален продукт.

     Необходими продукти:

За мъфините:
- 3 ч. ч. брашно;
- 1 с. л. сода;
- 1/2 с. л. сол;
- 1 с. л. канела;
- 1/2 ч. ч. разтопено масло;
- 1/2 ч. ч. бяла захар;
- 1/2 ч. ч. кафява захар;
- 2 яйца;
- 1 с. л. ванилия;
- 1/2 ч. ч. прясно мляко;
- 1 ч. ч. настъргана тиква;
За хрупкавата коричка:
- 1/4 ч. ч. кафява захар;
- 2 с. л. брашно;
- 1/2 с. канела;
- 1 с. л. разтопено масло;

За глазурата:
- 1/2 ч. ч. захар;
- 100 гр. крема сирене;
- 100 мл. прясно мляко;
- щипка канела.

     Начин на приготвяне:

     В купа смесете маслото и захарта, след което ги разбъркайте с миксер до получаването на кремообразна смес. Добавете яйцата, ванилията и продължете с разбъркаването. Една след друга прибавете сухите съставки: брашното, содата, солта и канелата. Разбъркайте. Изсипете млякото и настърганата тиква, и продължете да бъркате до получаването на средно гъста смес. Така сместа за мъфините е готова. Включете фурната да загрява на 220 гр. През това време вземете формите за мъфини, продават се в големите вериги магазини, както и в магазините със стоки за дома, и във всяка една сипете част от сместа. Не препълвайте, защото ще се надуят, а и имаме да добавяме още продукти върху тях, а именно хрупкавата коричка. Тя се приготвя като просто смесите всички продукти за нея и след това поръсите мъфините с нея. Сега след като фурната е добре загрята печете за около 30-35 минути, а след като ги извадите от фурната полейте с глазурата, която също се приготвя само със смесване на съставките и разбъркване. Така отново цялата къща ухае на тиква и канела...един много уютен аромат. Насладете му се!




Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO