Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Запечени зеленчуци/Oven baked vegetables

Share


     Това ястие е подходящо както за гарнитура, така и за основно ако сте вегетарианец или ако очаквате такива гости. Избрал съм доста цветна комбинация от продукти, за да се получи една интересна зеленчукова палитра.

За 4-ма ще са ви необходими:

- 2 средно големи патладжана;
- 2 средно големи тиквички;
- 2 средно големи моркова;
- 2 червени чушки;
- 2 зелени чушки;
- 2 жълти чушки;
- стрък целина;
- микс от пипери - продават се мелнички с миксирани зелен, розов, черен и бял пипер;
- риган - пресен за предпочитане, но и сух ще ви свърши работа;
- сол на вкус;
- зехтин;
- балсамов оцет.

P.S. Винаги може да съкратите зеленчуците ако не ви се намират тези или просто не ви допадат.

     Нарежете всички продукти на колелца с ширина около сантиметър. Отделете патладжаните на една страна и ги осолете за да се отцеди горчилката им. През това време поставете останалите продукти в тава и ги осолете, поръсете с прясно смлените пипери, нарязаната целина и ригана. Ако патладжаните са вече готови добавете ги към останалите продукти, полейте със зехтина и разбъркайте хубаво, за да се овкусят напълно. Загрейте фурната до 250 градуса. Поставете във фурната и зепечете докато продуктите омекнат и започнат да променят цвета си. След като са готови поставете в купа с капак. Поръсете с балсамовия оцет и разбъркайте хубаво. Оставете така да се задушат докато пристигнат гостите и сте готови с вечерята. Приготвени по този начин продуктите са подходящи и като предястие, топло или дори студено.


Bookmark and Share






Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO