Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Агнешки кебап върху кус-кус/Lamb kebap with couscous

Share


Не знам за вас, но аз винаги когато се върна от друга държава оставам поне още няколко дни на същата хранителна вълна, на която съм бил. В конкретния случай - Турция. Няма да пиша рецепта за дюнер, но пак ще е с агнешко, обаче по скоро с марокански привкус предвид кус-куса. Но да се захващаме за готвенето, защото има какво да се върши.

Както винаги рецептата е за четирима.
- 500 гр. агнешко - обезкостено и изчистено от всички жили и мазнини;
- 1 тиквичка;
- 1 патладжан;
- 10-тина чери доматчета;
- 2 лъжички песто - може да ползвате купено от магазина или домашно приготвено;
- 1 чаена чаша кус-кус;
- 4 ч. л. кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус;
- 1 кубче зеленчуков бульон;
- зехтин.

След като сте почистили агнешкото го нарежете на кубчета, осолете го, поръсете с черен пипер и го оставете на една страна. Измийте патладжаните, нарежете ги на кубчета, осолете ги и оставете да се изцедят от горчивината си. Нарежете и тиквичките по същия начин, а доматите ако са по-едри нарежете на 4, а ако са по-дребни наполовина. Загрейте зехтина в тенджерка и поставете поетапно патладжаните, след като се позапържат тиквичките, а накрая доматите. Разбъркайте, а след това поставете пестото. Разбъркайте отново и оставете за минута-две да се позапържат, след което свалете от котлона. Изсипете в купа, върнете отново тенджерата върху котлона и след като загрее отново поставете в нея агнешките късчета. Запържете ги докато са напълно готови. Ако сте отстранили всички жили то късчетата ще бъдат наистина крехки. Докато приготвяте агнешкото поставете вода в тенджера с кубче бульон, за да сварите кус-куса според инструкциите от опаковката. И така след като сме приготвили по отделно различните част от това ястие следва да сервираме. В чиния сипете кус-кус, след което върху него поставете агнешки късчета, а върху тях сипете зеленчуците. За финал сипете по една лъжичка кисело мляко върху всички останали съставки. Така приготвено се получава един много екзотичен вкус, които се надявам да допадне на готовите да експериментират.


Bookmark and Share

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Unknown каза...

От теб кебапа, пък ние ще донесем чая и наргилето :)

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO