Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пъстърва на фурна

Share


Поръчайте кетъринг за вашето парти

Наскоро попаднах в интернет на форум, в който питаха за рецепта за пъстърва на фурна. Може би рибата на човека, който пита е отдавна сготвена или развалена, но пък следващата ми рецепта може да свърши работа на Вас. Досещате се, че става въпрос за

Пъстърва на фурна.

Необходимите продукти са:


- по риба на човек (вие преценете колко);
- по 1 не много голям лимон на всеки 2 риби;
- сол и черен пипер на вкус (ако имате възможност ползвайте сол с по-ниско съдържание на натрий);
- около 150 мл. бяло вино (отново за две риби);
- риган (достатъчно, че да поръсите всички риби).



Изплакнете всички риби под хладка течаща вода, след което ги подсушете. Осолете ги и ги поръсете с черен пипер (може да го смените и с бял ако обичате мааалко по-пикантно). Оставете пъстървите така за около час. Загрейте фурната на 250 гр. Наредете рибите в подходяща тава, след което изтискайте лимоните по и около тях, а след това изсипете и виното. Покрийте с алуминиево фолио и поставете във фурната. Печете така за около 20 мин. Извадете, махнете алуминиевото фолио, включете само на горна фурна и върнете тавата обратно вътре, за да запечем още малко и кожата на рибата да се позапече. Обърнете веднъж, изчакайте още няколко минути, след което сте готови да сервирате. За гарнитура може да изберете нещо от секцията за Гарнитури.






Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

24 коментара:

Анонимен каза...

Изпробвах рецептата. Стана много добре. За да се сгъсти сосът , обаче използвах следния трик: След като извадих рибата от фурната, сложих на котлона тиганче с бучка масло. Като се разтопи, добавих 2 лъжици брашно и хубаво разбърках, след като брашното леко порозовя, добавих соса, в който се е готвила рибата и оставих на котлона минутка , две при непрекъснато бъркане ...Сервирах рибата с леко сгъстения сос :)

Unknown каза...

Здравей Боби, в момента готвя пъстървата по твоята рецепта, но нямах риган и сложих босилек вместо това. Сложих бял пипер, тъй като не обичам черен. Салатата ще е домати със зехтин и босилек, а напитката - бяло вино. Още от сега предусещам, че ще стане отлично.
Аз също ценя здравословното хранене! Поздрави :)

Анонимен каза...

Мерси, стана екстра рибата!

Анонимен каза...

Направих пъстървата по този начин.Стана страхотна.Благодаря на автора за рецептата и очакваме и нови.След няколко дни ще пробвам свинското бон-филе с пармезана и ще ви пиша пак.

Bobbie каза...

Благодаря на всички за хубавите отзиви. Радвам се, че мога да съм полезен. Успех в кухнята.

Анонимен каза...

борка , рибката стана уникална брат разцепихме се да яден и много ракиика и бира се изпи като цяло барза и много вкусна рецепта опитайте . благодаря
от жоро :)

Unknown каза...

Много благодаря за прекрасната рецепта. Приготвих я с розе, защото нямаше бяло вино у дома, но мъжът ми, който по принцип не яде риба, призна,че е страхотна и хапна цяла пастърва :) след това допихме розето, а детето си изпразни чинията ...обичам здравословна и вкусна храна в едно, благодаря още веднъж.

Цветан Цонев каза...

Ей, Боби, страшна рецепта. Лесно и вкусно! Явно и Google я е харесал, щом да те сложи 1-ви резултат при "пъстърва на фурна":)

Анонимен каза...

Днес направих пъстървата по тази рецепта, като сгъстих леко соса по начина на Радост. Благодаря ви, стана страхотна и ще повторя отново !!!

Анонимен каза...

Страхотна рецепта. Хич ме няма в печенето на месни продукти, но тази рецепта стана супер! Благодаря!

Bobbie каза...

Супер, много се радвам, че тази рецепта ви допада и се получава така, както се получи и при мен, а именно - крехка, ароматна и вкусна пъстърва!

violeta.karagineva каза...

strahotno stana blagodarq

Анонимен каза...

заинтригувахте ме утре ще я готвя и ще ви споделя резултата

mitkyY каза...

Вече няколко години готвя по тази рецепта и всички винаги са доволни ! При моята версия слагам и резенчета лимон в самата разрязана пъстърва, става превъзходно !

Анонимен каза...

Уникално вкусно !!!

Анонимен каза...

Благодаря много за прекрасната и лесна за изпълнение рецепта! Стана супер!!! :)

Анонимен каза...

Много хубава рецепта, наистина стана много вкусна рибката :) Благодаря !

Анонимен каза...

mnogo gotina recepta.

nagaina каза...

слага ли се мазнина в тавичката?

nagaina каза...

Слага ли се мазнина в тавичката?

Bobbie каза...

В случай, че тавичката е с незалепващо покритие може да си спестите мазнината, но дори и да сложите малко няма да е излишна. За по-екзотично може да използвате няколко капки сусамово олио, които да смесите със зехтин - ще придаде много приятен аромат.

Анонимен каза...

Много сочна се получи пъстървата! Бързо и лесно, благодаря за рецептата. Следващият път ще направя и соса.

Анонимен каза...

Днес и аз реших да пробвам тази рецепта за пъстърва -има хубави отзиви, а и не е трудна. Утре ще докладвам :)
Честит празник на всички имнници и наздраве на всички празнуващи !!!

Анонимен каза...

Рецептата много ни хареса, пак ще я направя!

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO