Ще се постарая да ви предлагам гарнитури, които са подходящи за всякакъв повод и ястия. Първата от тази серия е
Зеленчуково пюре.
Ако ще бъдете 4-ма имате нужда от следните продукти:
- 500 гр. картофи (обелени и нараязани кубчета);
- 200 гр. моркови (почистени и нарязани на колелца);
- 2-3 стръкчета броколи;
- 1 малка тиквичка (нарязана на кубчета);
- 1 кубче зеленчуков бульон, за да подсили вкуса;
- 100 мл. прясно мляко;
- 20-30 гр. масло.
Поставете на котлона тенджера с достатъчно вода, така че след като заври и поставите картофите, морковите и бульона вътре те да са покрити от вода. Оставете 10-тина минути да поври така. Добавете броколите и тиквичката. Варете докато всичко омекне, но най-вече докато се сварят картфите. Ако е останал много от бульона го отсипете, добавете прясното мляко и маслото, след което пасирайте. Остана само да прецените какво ще добавите около гарнитурата.
Зеленчуково пюре.
Ако ще бъдете 4-ма имате нужда от следните продукти:
- 500 гр. картофи (обелени и нараязани кубчета);
- 200 гр. моркови (почистени и нарязани на колелца);
- 2-3 стръкчета броколи;
- 1 малка тиквичка (нарязана на кубчета);
- 1 кубче зеленчуков бульон, за да подсили вкуса;
- 100 мл. прясно мляко;
- 20-30 гр. масло.
Поставете на котлона тенджера с достатъчно вода, така че след като заври и поставите картофите, морковите и бульона вътре те да са покрити от вода. Оставете 10-тина минути да поври така. Добавете броколите и тиквичката. Варете докато всичко омекне, но най-вече докато се сварят картфите. Ако е останал много от бульона го отсипете, добавете прясното мляко и маслото, след което пасирайте. Остана само да прецените какво ще добавите около гарнитурата.
Задушени броколи - ще са Ви необходими:
- 2 големи стръка броколи, около 600 гр. (изберете ги да са по-свежи, т.е. по зелени);
- 100 мл. бяло вино;
- 40 гр. краве масло;
- бял пипер на вкус;
- универсална подправка за овкусяване (каквато имате под ръка).
Вземете тиган с незалепващо покритие. Разтопете половината масло, добавете 1/2 от броколите, запържете за кратко, добавете част от пипера, част от бялото вино и половината от подправката по ваш вкус. Задушете за една-две минути и ги извадете от тигана или направо сервирайте, след което повторете същата операция и с останалите броколи и подправки.
Принтирайте тази страница
1 коментара:
blagodarq za garniturata,v momenta q pravq.
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!