Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Всички обичат пиле

Share


Е, в тази категория има толкова много за писане, че се надявам да имате време да четете.

Пилешкото месо е много богато на протеини, което го прави едно от най-полезните и здравословни меса. Подходящо е както за ежедневно хранене, така и при диети (тази тема ще засегна в друга категория). Желателно е да подбирате пилешкото, защото на пазара се предлага и много некачествено такова. Най-добре е да си купувате охладено, а не замразено, защото така по-добре може да прецените от външния вид какви са вкусовите качества. Избягвайте месо, което няма свеж вид, което изглежда слузесто (особено ако не е съхранявано както трябва или е престояло), струва Ви се много бледо или дори сивеещо. Именно по цвета може най-лесно да се ориентирате за месото през витрината.
За вкусовите и хранителните качества на пилешкото ще се старая да споделям всеки път, а сега да се върнем на рецептите с този вид месо. Първата от тази категория е:

Пилешко с моцарела и сушени домати.

Изглежда страхотно, а и е също толкова вкусно. Не отнема много време за приготвяне, но оставя трайно впечатление. Но нека първо го сготвим:

Необходими продукти:
- вземете 2 пилешки филета тип пеперуда по около 400 гр (ще бъдат достатъчни за 4-ма);
- 100-тина гр. сушени домати (продават се мариновани в супермаркетите);
- 2 пакетчета от по 125 гр. моцарела;
- сол и черен (бял) пипер на вкус;


Технология на приготвяне:

Измийте пилешкото под течаща студена вода и го подсушете. Разделете филето на две като премахнете хрущяла, който се намира там, ако не е махнат вече разбира се. Осолете на вкус, но опитайте преди това, защото има много меса, които се продават осолени. Поръсете с пипера. Извадете няколко сушени домата от марината и ги отцедете върху пилешкото, за да се използва вече овкусения зехтин за допълнително мариноване на пилешкото. Оставете така за няколко минути, а през това време нарежете доматките на ивички, а моцарелата на филийки. Сложете един тиган с незалепващо покритие на котлона и загрейте хубаво. Няма нужда от допълнителна мазнина, а и целта е да я намалим до минимум. Запържете филетата и от двете страни до златисто. Идеята е да запържим за цвят, защото след това ще ги и запечем на фурна, което ми напомня, че сега трябва да вклюите фурната на горна и долна фурна на 25о гр. След като пилешкото е готово го извадете от тигана и оставете да изстине за няколко минути докато фурната загрява. Поставете сушените домати върху всяко едно от филетата. Подредете в тава, поставете филийките моцарела и когато фурната е готова поставете тавичката вътре, по-близо до горният реотан и запечете за не повече от 10 минути. Остава само да добавите избраната гарнитура и да сервирате.

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

5 коментара:

Lini каза...

O.K.pile6koto e leko i wkusno, a i lesno za prigotwiane. Niama li da "pusne6" i ne6to za ribata? Lini

k8 каза...

Боби, може ли да се сготви със сушени домати от плик?

Bobbie каза...

Здравей, к8. Може, но е добре да ги накиснеш за няколко минути в зехтин, за да поомекнат, а и да поемат от аромата му. Всичко останало в рецептата си остава същото.

k8 каза...

Мерси. Много приятен блог - поздравления.

Bobbie каза...

Моля. Радвам се, че ти харесва. Оставам на разположение за всякакви въпроси. Приятно готвене!

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO