
Както думата така и самия продукт идват от Франция. Крутони са малки хлебни обикновено кубчета. Думата идва от френското "croute", което пък означава трохи. Предимството на крутоните е в тяхната издръжливост, повече от обикновен хляб. Иначе могат да бъдат приготвени от всякакъв вид хляб, било то бял или черен, а ако ги смесите ще стане още по-интересно и красиво.
За направата им ще са ви необходими:
- хляб - бял или черен, или и от двата - по възможност стар, за да влезе в употреба, а като количество около 3-4 филийки;
- 2 ч.л. зехтин;
- 20 гр. масло;
- сол и черен пипер на вкус;
- това е по избор - може да добавите нарязан на ситно магданоз или босилек, или риган;
Нарежете хляба на филийки, след това на ивички, а на края на кубчета.



Принтирайте тази страница
5 коментара:
станаха екстра!!! Благодаря!!!
blagodarq za receptatat za krutoni ,az obiknovenno gi pravq na furna,no tozi put opitah vashiq variant i mn. mi haresaha :)
Радвам се, че са се получили. По този начин не се налага да приготвяте големи количества, за да си струва печенето във фурна :)
И мойте станаха, но много нееднородни. Някой попиха много мазнина, други изобщо. А уж бърках
stanaha mnogo vkusni smesih gi v salta cezar i sum izumen mnogo vkusno
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!