Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Крутони/Croutons

Share


Реших, че след като съм ви предложил рецепта за крем супа е редно да ви предложа и това без, което тя не може, а именно крутоните.

Както думата така и самия продукт идват от Франция. Крутони са малки хлебни обикновено кубчета. Думата идва от френското "croute", което пък означава трохи. Предимството на крутоните е в тяхната издръжливост, повече от обикновен хляб. Иначе могат да бъдат приготвени от всякакъв вид хляб, било то бял или черен, а ако ги смесите ще стане още по-интересно и красиво.

За направата им ще са ви необходими:
- хляб - бял или черен, или и от двата - по възможност стар, за да влезе в употреба, а като количество около 3-4 филийки;
- 2 ч.л. зехтин;
- 20 гр. масло;
- сол и черен пипер на вкус;
- това е по избор - може да добавите нарязан на ситно магданоз или босилек, или риган;

Нарежете хляба на филийки, след това на ивички, а на края на кубчета. Загрейте един тиган, разтопете маслото в него, добавете и зехтина и след като са добре сгорещени прибавете хлебните кубчета като в началото ги бъркате динамично, за да може повече от тях да поемат от зехтина и маслото. След минутка две добавете и всички останали подправки или поне тези от тях, които прецените. Запечете докато започнат да покафеняват и да хрупкат. Ами това е, имате си първите домашно приготвени крутони.








Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

5 коментара:

Анонимен каза...

станаха екстра!!! Благодаря!!!

Анонимен каза...

blagodarq za receptatat za krutoni ,az obiknovenno gi pravq na furna,no tozi put opitah vashiq variant i mn. mi haresaha :)

Bobbie каза...

Радвам се, че са се получили. По този начин не се налага да приготвяте големи количества, за да си струва печенето във фурна :)

Анонимен каза...

И мойте станаха, но много нееднородни. Някой попиха много мазнина, други изобщо. А уж бърках

Анонимен каза...

stanaha mnogo vkusni smesih gi v salta cezar i sum izumen mnogo vkusno

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO