
Тъй като пилето не е само филе реших да предложа една екзотична рецепта с друга част от него, а именно бутчета. Екзотична основно заради подправката или по скоро микса от подправки, които ще използваме. Гарам масала е харектарна за Индийската, Пакистанската и Бангладешката кухни.
Представлява смес от няколко основни, различаващи се според региона, в който се използват, подправки. Основните, които може да си набавите и у нас, ако не успеете да намерите готова смес са: черен и бял пипер, карамфил, дафинов лист, кимион, канела, черен, кафяв и зелен кардамон, индийско орехче и кориандър. Всички тези се смилат и смесват. Сега да пристъпим към готвене. За 4-ма човека ще са ви необходими:
- 12 долни пилешки бутчета, имам предвид от долната част на бута;
- гарам масала - по щипка за всяко бутчето;
- соев сос - 50 мл.;
- сока на 1 лимон;
- 4 с.л. мед;
- 2 ч.л. суасамови семена;
По желание първо може да махнете кожата от бутчетата, но това не е задължително. Поставете ги направо в съда, в който смятате да ги печете. Полейте ги със соевия сос и лимоновия сок. Разбъркайте. Сега поръсете с гарам масала и втрийте, така че да не остане непокрито от нея местенце.



Принтирайте тази страница
0 коментара:
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!