Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Карбонара с наденица и прошуто/Carbonara with sausages and proschutto

Share



Да се върнем на темата за пастата. Когато се чудите какво да сготвите винаги може да приготвите някаква вариация. Днес искам да ви предложа една видозименена класическа рецепта. Това е рецептата за карбонара.

Класика в жанра както се казва. Предполага се, че тази рецепта е представена още през средата на 20-ти век, като класическата рецепта се състои от: сирене пекорино, жълтъци, бекон, черен пипер и спагети естествено или лингуини. Аз съм запазил само част от тези съставки и съм добавил няколко други, а ето ги и тях:

За 4-ма ще са ви необходими:

- половин пакет спагети, лингуини или както е в моя случай обикновени макарони;
- 200 гр. сурово-пушена наденица по ваш вкус;
- 100 гр. прошуто;
- кората на 1/3 лимон;
- няколко стръка магданоз;
- жълтъците от 3 яйца;
- 100 мл. течна готварска сметана;
- сол и черен пипер на вкус.

Нека запретнем ръкави и да се захванем за готвене. Загрейте тенджерка с вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката, а през това време ние ще си приготвим всички останали продукти, защото и без това няма много за вършене. Нарежете наденицата на колелца, прошутото на лентички, магданоза на ситно, а лимоновата кора настържете или нарежете. След като водата загрее не забравяйте да добавите пастата и малко сол към нея. Мазнина не ви е необходима. Важно е да я свалите от котлона минутка преди да е на 100 % готова, защото тя ще продължи да се готви и след това. Изчакайте няколко минути, а след това я отцедете, но запазете част от течността...за всеки случай. Трябва да запържим наденицата. За целта загрейте тигана, поставете я вътре и изчакайте докато е готова от всички страни. Всъщност това и варенето са единственото готварско в цялата рецепта, всичко друго е рязане, но не е маловажно. И така, към сварената паста добавете жълтъците и разбъркайте. Прибавете наденицата, магданоза и лимоновата кора, поръсете с черен пипер, сложете прошутото и залейте със сметаната. Разбъркайте хубаво, за да се смесят всички съставки. Да обобщим: варим, пържим, режем, бъркаме и готово. Нищо сложно и отнема не повече от 30 минути, а дори и по-малко. Добър апетит!





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Lini каза...

Mnogo priatna kombinacia ot wkusowete na nadenicata,pro6utoto i pastata,daze i za takiwa kato men,koito nedolubwat pastata.Bravo

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO