
Да се върнем на темата за пастата. Когато се чудите какво да сготвите винаги може да приготвите някаква вариация. Днес искам да ви предложа една видозименена класическа рецепта. Това е рецептата за карбонара.
Класика в жанра както се казва. Предполага се, че тази рецепта е представена още през средата на 20-ти век, като класическата рецепта се състои от: сирене пекорино, жълтъци, бекон, черен пипер и спагети естествено или лингуини. Аз съм запазил само част от тези съставки и съм добавил няколко други, а ето ги и тях:
За 4-ма ще са ви необходими:
- половин пакет спагети, лингуини или както е в моя случай обикновени макарони;
- 200 гр. сурово-пушена наденица по ваш вкус;
- 100 гр. прошуто;
- кората на 1/3 лимон;
- няколко стръка магданоз;
- жълтъците от 3 яйца;
- 100 мл. течна готварска сметана;
- сол и черен пипер на вкус.
Нека запретнем ръкави и да се захванем за готвене. Загрейте тенджерка с вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката, а през това време ние ще си приготвим всички останали продукти, защото и без това няма много за вършене. Нарежете наденицата на колелца, прошутото на лентички, магданоза на ситно, а лимоновата кора настържете или нарежете.







Принтирайте тази страница
1 коментара:
Mnogo priatna kombinacia ot wkusowete na nadenicata,pro6utoto i pastata,daze i za takiwa kato men,koito nedolubwat pastata.Bravo
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!