Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Spaghetti Kitchen - Italian Food American Grill, Sofia

Share


     Ако се чудите кое е най-актуалното заведение в момента, то поне според мен това е "Spaghetti Kitchen".  Това е заведението, за което всеки говори и може би това е причината то да е постоянно пълно, така че ако решите да го посетите подсигурете се с резервация – без значение по кое време искате да хапнете там. Пълно е както вечер така и по обяд през уикендите. Факт е, че има защо да е така.


     Както във всички заведения от "Spaghetti" веригата и тук се залага на Италианската кухня, но с добавка Американски грил, който ще пробвам следващият път, тъй като сега заложихме основно на пици, супи, брускети и бургери. Да започна с пиците - хрупкаво, тънко тесто, поръсено с качествени продукти и то малко на брой, а не поръсени с какво ли не. За разлика от пиците то брускетите не са никак тънки, даже са прекалено дебели. Моето лично мнение е, че трябва да са по-тънки, иначе са добре комбинирани и много вкусни. Същото важи и за супите, а бургерите са близко до вкуса на традиционните американски такива. В "Spaghetti Kitchen" също може да разчитате на бонус салата към всяка поръчана пица, но дори и без нея цените са доста прилични предвид качеството на храната. Да кажем, че са близки до средните за заведенията в централната част на София и за около 25 лв. двама може да похапнете приятно, но без да консумирате вино или други алкохолни напитки. Ако добавите и такива вероятно ще достигнете и дори ще надхвърлите 40 лв.

     Мисля, че няма да сбъркам ако кажа, че за интериорен, а до някъде и концептуален модел са използвани заведенията е веригата "Vapiano", но без да се копира, което е похвално. Обстановката е наистина невероятна. Всичко до последният детайл е на своето място. Особено приятно впечатление правят свежите подправки поставени по  масите и маслиновите дръвчета в зимната градина. Заведението е разчупено.  Има много отделни помещения, така че всеки път да се чувствате като в ново заведение. Зимната градина е почти точно копие на лятната градина на "Brasserie" (част от същата група), но е и най-уютната част в заведението, което не означава, че в останалата част липсва уют, напротив. Където и да седнете няма да се чувствате неудобно, а ако сте близо до отворената кухня дори може да научите нещо. Show cooking-a в подобен тип заведения създава страхотна атмосфера. "Spaghetti Kitchen" е заведение, в което може да се срещнете с приятели, любим човек, а защо не и да проведете по-неформална делова среща. Със сигурност няма да сбъркате.

     Обслужването е вежливо, неформално, без излишна изисканост, но и не смятам, че някой би търсил такава там. Хубавото е, че всеки път, в който ви потрябва нещо ще има към кого да се обърнете, за разлика от много други заведения, които дори залагат на много по-високо качество на обслужване. 

     Честно казано "Spaghetti Kitchen" е едно наистина много добро заведение, направено с много вкус и професионализъм.

     P.S. Имам само една забележка – ужасно е да се таксува 2 лв. за опаковката, когато искаш да си вземеш пицата за вкъщи.  

     "Spaghetti Kitchen" се намира на ул. 6-ти Септември 9
     Телефон за резервации:
     02 / 441 02 70
     0890 566 666

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Гергана каза...

Въобще не съм на твоето мнение. Да, ресторантът е много красив, но храната е на нивото на Хепи. Пиците са много зле.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO