Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Оризов пудинг с шоколад (Мляко с ориз)

Share


     Тази рецепта спокойно може да бъде наречена „класика в жанра”. Сигурно това е един от първите десерти, за които имаме спомени от детските си години – някои си го спомнят с добро, други не чак толкова. Ако сте от първите то тази рецепта е специално за вас. Необходими са ви малко продукти, малко повече време и много желание да се върнете към своето детство.


     Необходими продукти:

-         - 100 гр. хубаво краве масло;
-         - 112 гр. кафява захар;
-         - 1 л. прясно  мляко;
-         - 2 ампули течна ванилия или 6 пакетчета суха;
-         - 140 гр. ориз – обикновен бял, объл ориз;
-         - 50 гр. млечен шоколад.

     Начин на приготвяне:


    Написаното по-горе е много повече, като текст, от това, което ви е необходимо като указания. Приготвянето е съвсем лесно. Сипвате в подходящ съд прясното мляко, слагате на котлона, а след това към него добавяте и останалите продукти. Малко преди да заври разбърквате хубаво, но нежно, намалявате котлона почти до минимум, похлупвате и варите докато оризът не поеме цялото мляко. Периодично разбърквате. Към края трябва само да внимавате да не се превари ориза, но мисля, че в такова съотношение това няма да се получи. Докато се вари може да настържете на ситно шоколада, а след като е готово разсипете в подходящи купички и поръсете с шоколада, така че той да се разтопи. Може да сервирате както горещо, така и добре охладено – въпрос на вкус, а по желание може да поръсите и с малко канела, за да се доближи до вкуса от детските години. Enjoy!


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO