Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Механа "Старата Къща", Самоков

Share


     Ако се чудите коя традиционна механа в София да посетите, то съвсем спокойно мога да ви кажа да се насочите към Самоков и да пробвате "Старата Къща". Намира се на около 62 км. от центъра на столицата или около един час път с кола. В случай, че не сте много гладни или искате да го комбинирате с разходка на чист въздух из Боровец, това не би трябвало да е проблем, защото наистина си струва да похапнете там - и в прекия и в преносния смисъл.



     Механата се намира в старата част на Самоков, на ул. Захари Зограф 13, непосредствено до църквата, така че ако не се ориентирате може да попитате как да стигнете до там. Паркира се на улицата и ако не пред механата то близо до нея ще си намерите място. По-важно е обаче вътре да има свободни места, защото особено през ски сезона това е едно доста популярно място за обяд или вечеря.

     Обстановката е наистина битова и то без изкуствени "подсладители". Дори отвън въпреки че си личи, че къщата е реставрирана, се усеща автентичността. Всичко изглежда така сякаш до скоро е ползвано като жилище, но изведнъж са започнали да влизат клиенти, които със сигурност излизат доволни. Има няколко отделни помещения, които обаче не са много големи, но това ги прави идеални ако сте не много голяма компания, защото ще бъдете само вие вътре и никой няма да ви смущава било то с цигарен дим или приказки.

     

     Менюто е точно това заради, което си струва да биете този път, за да хапнете. Има достатъчно богат избор от всичко - от салатите до основните ястия и десертите. От салатите ви препоръчвам Салатата на Баба, която е толкова голяма, че по-добре я споделете с още някого. Може също да пробвате кьопоолуто и доматите пълнени с катък, но каквато и салата да си изберете то на всяка цена не бива да пропускате прясно изпечения турски сусамен хляб. Носят ви го горещ и пълен с въздух точно като в Турски ресторант. Идеален е за салатите, които ви казах. От основните ястия няма да сбъркате ако си поръчате свински джолан - много вкусен и  толкова голяма порция, взех дори за вкъщи и това само за 6,90! Върви с картофки с копър. 
Пържените картофи естествено са от Самоков, с вкус като домашни и са чудесно допълнение към шиша по самоковски, приготвен от крехко и сочно месце и микс от зеленчуци. Пъстървата на скара също не беше никак лоша. Идеално се комбинираше със запечените зеленчуци. От толкова много храна обаче не ни остана място за десерт, но така поне ще имаме повод да отидем отново. Цените са съвсем приемливи, но естествено ще се оскъпи ако пътувате само, за да хапнете, но съм сигурен, че си струва. 4-ма души похапнахме за около 60 лв., но това включва и храна, която ни остана да си вземем за вкъщи, така че ако не прекалявате с поръчките ще може почти да избиете горивото.

     Обслужват те така сякаш наистина си на гости. Персоналът ти отделя необходимото време и обяснява кое как се приготвя и какво съдържа, за да те улеснят в избора. Може да не е на високо ниво, но е любезно и с усмивка, а какво му трябва повече на човек, когато е гладен, освен вкусна храна разбира се. 

     Механа Старата Къща се намира в Самоков на ул. Захари Зограф 13.
     Тел. за резервации: 0888 8723118, 0888 5882828, 088 6844438


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO