Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Corner Bistro, Sofia

Share


     Тъкмо се връщам от Corner Bistro и реших да пиша докато всичко ми е съвсем прясно. Към края на престоя ми там ме осени мисълта, че това заведение е като монета - има две лица. Едното е обстановката, а другото кухнята. 
     Corner Bistro е едно от новите заведения в София. Всъщност е вече на няколко месеца, но все още лъха на ново. Резервация не беше нужно да си правим, защото имаше достатъчно места. Масички подходящи за двама, четирима или ако се съберат една до друга дори повече души.  Удобно е както за бързо хапване така и за приятен и продължителен разговор. Може би и хубавата музика допринася за това. Помещението е семпло направено, но при всички положения не е неуютно. Има си всичко необходимо без да е претруфено. Задължително посетете  тоалетната - много е приятна, колкото и странно да звучи това, но е интересно направена.
     Обслужването е приятно, ненатрапчиво, но и недостатъчно професионално или поне не в частта достатъчно познаване на менюто, точно тази част, която да те убеди, че искаш нещо, за което не си сигурен. Пример: на въпросът ни какво представлява тортата, която ни препоръчват получихме следния отговор: "ами с крем и отгоре шоколад". Не си поръчахме.
    Менюто е странна смесица от ястия. Някак не е целенасочено. Може би с цел разнообразие, но поне според мен това е попречило на постигането на по-високо качество на храната.  Друг недостатък са евтините прибори, чинии, оливерници и рекламни чаши. Надявам се това да е само за в началото, защото качестваната посуда наистина е голяма инвестиция, но оставя трайно впечатление.
     Менюто ни включваше следното: 
- Салата Медитеранео - 5.90 лв. - честно казано това беше едно  от най-вкусните неща, които пробвахме. Белени домати с ароматен дресинг и мус от сирена и подправки. Няма да сбъркате ако я поръчате;
- Салата Риба Тон - 5.40 лв. - огромна купа със зелена салата, без грам овкусяване, с краставици, домати, царевица и разбира се риба тон, а и обезкостени маслини. Не ми хареса. Беше безвкусна, а на масата имаше само олио и оцет, а зехтин не ни беше предложен;
- Калмари пане - 7.20 лв. - не изглеждаха зле, но бяха леко жилави;
- Патладжан с моцарела - 6.90 лв. - това също не е лошо предложение, като изключим, че беше малко по-мазно от необходимото, но все пак беше вкусно;
- Наденички с доматен сос - 5.80 лв. - Вкусни и сочни наденички, напълно достатъчни да се нахраните само с тях или като предястие ако сте по-гладни;
- Агнешко печено - 16.90 лв. - Ограмна порция крехко  традиционно изпечено агнешко, гарнирано с картофи соте и добре овкусена зелена салата, защо и тази с риба тон не беше така. Гарнитурата е включена в цената;
- Свинско бон-филе със сушени сливи - 11.90 лв. - интересна идея, но изпълнението не съвсем. Свинското беше малко сухо, което се компенсираше от соса, но пък вкуса на сливите почти не  се усещаше. Гарнитура от картофи соте за 2.90 лв. На тях няма много какво да им се обърка.
     Обща сума за 4-ма с голяма бутилка минерална вода, една бира, едно кафе, две питки хляб и кутия храна за вкъщи, защото порциите наистина са големи - 76.55 лв. Има и обедно меню в случай, че живеете или работите наблизо.
     Честно казано съм раздвоен дали Corner Bistro ми хареса или не. Определено не е лошо място, но със сигурност има какво да се подобри и то в душата на едно заведение за хранене - кухнята.
     Corner Bistro се намира на ул. Христо Белчев 29 Б
     тел. 0887 22 44 55
    
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO