Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Ризото с пушена сьомга и гренландски скариди

Share


     Това ризото е толкова свежо и ароматно, че просто няма как да не ви се иска да си го правите редовно, особено ако сте любител на ястията с морски продукти. Основата за направата е същата като при почти всяко едно ризото - ориз Арборио, бяло вино и хубав бульон. Предвид, че към тях ще добавим вкусна пушена сьомга, гренландски скариди и тиквички просто няма как да не се получи нещо наистина вкусно. Ето и точните пропорции на продуктите, за да са достатъчни за 4-ма:

     Необходими продукти:

- 150 гр. пушена сьомга;
- 150 гр. почистени гренландски скариди;
- около 250-300 гр. ориз Арборио или друг объл ориз;
- 200 гр. тиквички - обелени и нарязани на ситни кубчета;
- 200 гр. моркови - обелени и нарязани на ситни кубчета;
- около 1 л. хубав бульон - пилешки или зеленчуков, а в случая може и рибен ако ви се намира такъв;
- 1 чаша хубаво бяло вино със стайна температура;
- 20 гр. хубаво краве масло;
- пармезан и магданоз за поръсване - по избор.

     Начин на приготвяне:

     Първите стъпки от рецептата може да видите в основната рецепта за ризото, която съм ви предлагал вече - http://www.bobbiecooks.blogspot.com/2009/10/risotto.html

      Следвайте ги до момента, в който сте запържили ориза, добавили сте виното, морковите и първата част от бульона. Успоредно с това трябва да почистите скаридите (всъщност това може да го направите предварително или да сте си купили вече изчистени такива), да нарежете сьомгата на ситни кубчета, като същото направите и с тиквичките. Когато добавите последната част от вашия бульон е момента, в който да поставите в тенджерата и скаридите, за да могат както да се сготвят, така и да оставят своя аромат в това ястие. Прибавете и тиквичките 2-3 минути по-късно, за да не се преварят и да са леко хрупкави. В самия край на приготвяне добавете и сьомгата - тя няма нужда от допълнителна термична обработка за това няма да и е нужно повече време на готвене и може спокойно да свалите тенджерата от котлона, след което да добавите масълцето и пармезана ако ползвате такъв. Сервирайте вашето ризото още топло, като поръсите с малко ситно нарязан магданоз. Хубавото бяло вино, което ползвахте в процеса на готвене ще е чудесно допълнение към вашето ястие. 

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Екскурзии Италия каза...

Прекрасно изглежда! Ризотото не е от най-лесните рецепти, а много го обичам.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO