Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Свежа салата с крехки марулки

Share


     Съвсем близо е сезонът на истинските плодове и зеленчуци. Имам предвид, че скоро ще хапваме свежи, отгледани на слънце продукти, които се предполага, че ще бъдат с по-малко съдържание на каквито и да е подобрители, пестициди и други подобни. На първо време може да се снабдите с подобни по-качествени продукти от био-магазините, но на по-висока цена. Ето какво ви е необходимо:


     Необходими продукти (достатъчни за 4-ма):

7-8 листа крехка марулка или айсберг;
- 2 домата;
- 1 краставица;
- 3 чушки - по възможност в три различни цвята - жълта, червена и зелена;
- 150 гр. сирене фета;
- за дресинг - сок от половин лимон, 4 с.л. зехтин, сол и риган вкус - нужно е единствено да смесите и разбъркате тези съставки.

     Начин на приготвяне:

     Както може да се очаква при направата на една салата - няма нищо сложно. Може би най-сложното е да ви хрумне идея какви продукти да комбинирате, но по тази причина е добре да си имате няколко салати, които си познавате и обичате да похапвате. 

     В купа накъсайте марулките. Това ще запази свежестта и хрупкавостта в тях. Краставиците и чушките нарежете на колелца, а доматите на полумесеци. Прибавете към зелената салата, полейте с дресинга и разбъркайте нежно. Сиренето нарежете на кубчета и добавете към останалите продукти. Сервирайте веднага, за да може и гостите ви да усетят колко хрупкава салата сте приготвили. В случай, че гостите ви ще дойдат по-късно полейте с дресинга непосредствено преди да поднесете, за да омекнат зеленчуците под влиянието на киселината в лимоновия сок. Това е. Изберете си хубаво бяло вино и насладете. Добър апетит!
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO