Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Брускети с тиквички и моцарела

Share


     Ах, тези италианци - могат да те накарат да си оближеш пръстите, опитвайки нещо толкова семпло като брускета. Според историческите данни първите брускети датират още от 15ти век, но тогава са се приготвяли само от хляб, чесън и екстра върджин зехтин. В наше време вариациите са безброй. Приготвят се лесно и бързо. В зависимост от вложените продукти могат да се консумират топли или студени. Чудесно предястие са за вашите домашни партита и е напълно достатъчно да подготвите различни видове брускети, за да оберете овациите на вашите приятели. Ето ви едно семпло, бързо и вкусно предложение за брускети:

     Необходими продукти (достатъчни за 10 бр.)

- 2 тиквички;
- 1 пакетче моцарела от 125 гр.;
- 10 филийки пълнозърнеста хляб, багета, франзела или друг вид по ваш избор;
- босилково песто;
- екстра върджин зехтин.

     Начин на приготвяне:

     Не е никак сложно да си приготвите брускети и най-важното не отнема много време. Да не говорим, че може да използвате почти всичко, което е в хладилника, за да си приготвите някакъв вид. 

     Измийте и обелете тиквичките. Нарежете ги на колелца, след което ги запечете до златисто на тиган с малко зехтин. Малко преди да са готови включете фурната на 250 градуса. В тостер запечете филийките хляб, след което докато са топли ги намажете с пестото. Нарежете моцарелата на подходящи парчета и започнете да редите брускетите с нея като редувате с тиквики. Поставете в тавичка и запечете докато моцарелата леко се разтопи и започне да променя цвета си.  По желание може да поръсите с малко риган или босилек. Невероятно вкусно, а и изглежда добре. Опитайте!
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO