Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Зелена салата

Share


     Зеленото в тази салата, освен присъствието на зелената салата като продукт, е нейният почти изцяло зелен цвят. Този цвят носи усещане за свежест при всеки продукт, така че комбинацията от различни негови нюанси може само да подсили това чувство. Освен свеж изглежда и много здравословно, а някой от съставките са пълни с полезни витамини. Естествено всичко прекалено не се харесва особено, за това няма как да минем и без нещо по-различно, а именно моцарела - за цвят както се казва. Вижте какво ви е необходимо:

     Необходими продукти:

- 5 - 6 листа айсберг;
- 5 - 6 листа от марулки;
- 2 краставици;
- листенца бейби спанак - около 50 грама;
- кълнове от алфалфа - около 50 грама - за повече информация кликнете тук;
- кълнове от ряпа - около 50 грама - за повече информация кликнете тук;
- 125 гр. моцарела;

За дресинга:

- 4 с. л.  зехтин;
- 2 с. л. лимонов сок;
- 1 ч. л. мед.

     Начин на приготвяне:

     В голяма купа накъсайте листенцата марула и айсберг. Краставиците обелете и нарежете на пръчици. Кълновете може единствено да изплакнете хубаво - друго не е необходимо да им правите. Сложете тях и краставиците в купата и разбъркайте, така че продуктите да се смесят хубаво, а кълновете ще донесът допълнителен обем. Не забравяйте и листенцата бейби спанак. Моцарелата нарежете също на пръчици и прибавете към останалите продукти. Дресинга се приготвя като просто смесите всички необходими за него продукти. Може да овкусите директно в купата и да сервирате така или да поднесете в отделни чинии за всеки гост, а всеки който иска да си полее с дресинг. Това количество ще стигне за поне 4 - 5 салати, зависи разбира се колко големи ще бъдат те. Свежо, а!

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO