Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Основна рецепта за тесто за пица

Share


     Тази рецепта за тесто е основата, без която няма как да направите хубаво тесто за пица и съответно хубава пица. Има много и разнообразни вариации, но лично на мен този най-много ми допада, а и ми се получава най-добре. Рецептата е на Джейми Оливър, на когото както знаете съм голям фен. А сега си запишете какво ви е необходимо преди да отидете на пазар:

     Необходими продукти:

- 800 гр. хубаво брашно за хляб;
- 200 гр. ситно пресято царевично брашно;
- 1 равна с. л. морска сол;
- 2 х 7 гр. пакетчета суха мая;
- 1 с. л. кафява захар;
- 4 с. л. екстра върджин зехтин;
- 650 мл. хладка вода;

     Начин на приготвяне:

     Сипете брашната заедно със смляната морска сол върху равна и суха повърхност. Оформете кладенче. В купичка смесете маята, захарта, зехтина и водата, след което разбъркайте внимателно и оставете за няколко минути. След като съставките се разтворят сипете в кладенчето и започнете постепенно да добавяте брашно отвън на вътре, докато не започне да се оформя тестото. Първоначално може да използвате вилица за размесването, но после задължително с набръшнени ръце. Няма как, трябва да се изцапате, за да се получи добър резултат. Сега месете докато се получи хубаво еластично тесто. Не трябва да ви лепне по пръстите, но не трябва и да е съвсем сухо.  

     Сега поставете готовата топка тесто в набръшнена купа, за да не полепва по нея, покрийте с влажна кърпа и оставете на топло - например в леко загрята, но изключена след това фурна. Нека стои така около час или докато тестото удвои размера си, след което ще продължим с месенето. Сега извадете тестото, поръсете леко с брашно и го омесете отново. С това целим да изкараме насъбралият се в тестото въздух. След като сте приключили може веднага да използвате готовият продукт, за да приготвите ваши пици или да го замразите и използвате по всяко друго време след размразяване. Това количество трябва да ви стигне за около 6 - 8 средно големи пици. Успех!

      


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO