Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пица с артишок и прошуто

Share


     След като вече сте се научили да правите тесто за пица е време и да го изпробвате на практика, защото само по себе си то може да е вкусно, но не може да се сравни с една интересна комбинация от продукти посипани отгоре му. Точно такава ще се опитам да ви предложа в тази рецепта. Макар че в последно време тенденциите в правене на пица са за по-малко продукти върху тестото аз ще направя нещо средно - няма да прекалявам, но и няма да съм прекалено минималистичен. Вижте какво имам предвид:

     Необходими продукти:

- Тесто за пица;
- 2 големи домата;
- 75 - 100 гр. артишок - използвайте маринован;
- 100 гр. прошуто;
- 125 гр. моцарела;
- 50 гр. пармезан;
- риган за поръсване.

    Начин на приготвяне:

     Разбира се, започнете първо от тестото. То е една рецепта под тази, която четете. Ако сте готови или сте си купили тесто от магазина то нека продължим със следващите стъпки. Включете фурната да загрява. Необходима ви е висока температура - около 250 - 300 градуса. Докато фурната загрява започнете с подготовката на продуктите. Измийте и обелете доматите, след което ги нарежете на ситни кубчета. Артишока нарежете на лентички, а моцарелата на колелца. Прошутото предполагам е вече тънко нарязано, така че с него няма какво друго да направите.

     Върху гладка повърхност или директно в тавата, в която ще печете започнете оформянето на блата. Първо отделете една топка от тестото, а след това започнете да притискате отвътре навън и завъртате, за да се оформи симетрично от всички страни и да се получи хубав кръг, но дори и да не я докарате до идеален кръг не е изобщо фатално. Важно е да е възможно най-тънко - не повече от 0,5 - 0,7 см. За да не полепва по ръцете и тавата използвайте допълнително брашно.

     Сега продължаваме като посипем равномерно доматените кубчета върху блата. Желателно е да ги отцедите преди това. Поръсете с риган и сложете в добре загрялата фурна за 3-4 минути. След това поръсете с артишока, настържете пармезана и запечете отново за 3 - 4 минути. На последните два продукта - прошуто и моцарела не им трябва много време за запичане за това ще ги поставим последни, след което запичаме за още не повече от минута два, колкото да се поразтопи прясното сирене. Това е. По ваше желание може да поръсите с още риган или пресен босилек. Консумирайте топла и с удоволствие.
 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO