Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Свинско бон-филе запечено в бекон/Pork tenderloin baked in bacon

Share





Мислих с какво да започна описанието на тази рецепта, но тъй като не се сещам за такова ще карам по същество, т.е. с продуктите, които са ви необходими:

- 1 бон-филе - около 600 гр. ще бъдат достатъчни за 3-ма;
- 150 гр. бекон нарязан на тънки ленти;

За овкусяването на свинското ще са ви необходими и следните подправки:

- сол и черен пипер на вкус;
- червен пипер;
- синап;
- кориандър на прах;
- чесън, магданоз и мащерка на прах.


Вземете бон-филето. Почистете го от всички жили и мазнини. Смесете всички подправки. Овкусете свинското с тях от всяка страна, след което го поставете върху дъска и го начукайте докато стане с дебелина около сантиметър. Ако бекона ви не е на лентички сега е момента да го нарежете на тънки такива . Разстелете ги върху дъската, а след това поставете свинското върху тях и завийте на руло, което следва да увиете в алуминиево фолио.

Загрейте фурната до около 200 градуса - горна и долна. Поставете рулото в тава и след като фурната е загряла я поставете вътре. Печете така за около 40 минути, след което отворете фолиото и ако месото е загубило червеният си цвят то може да оставите фолиото отворено отгоре, да включите само на горна фурна и да преместите тавата малко по-нагоре, за да можем да придадем на бекон хубав загар. Когато започне да изглежда хрупкав значи вашето ястие е готово. Може да го нарежетe на колелца и да гарнирате с пюре, показаната тук гарнитура или друга по ваш вкус.





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

pep-4o каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO