Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Звездно лимонено пиле/Star lemon chicken

Share


Всъщност единственото звездно в това пиле са аранжировката и вкуса му. Ооо, да. Вкусът му. Много свеж и изтънчен. Определено ще си спечелите много фенове ако решите да го приготвите, а това не е никак сложно. Вижте как.



Необходими продукти за 4-ма:
- 4 пилешки филета от по около 150 гр.
- почистени от жили, мазнини, изплакнати под студена вода и подсушени;
- лимонов пипер на вкус;
- 1 яйце и един жълтък;
- около 100 мл. течна сметана;
- 24-25 бр. гренландски скариди - почистени;
- 1 чаена чаша ориз;
- 1/2 кубче зеленчуков бульон
- сока на 1/4 лимон.

След като сте подготвили пилешките филета ги овкусете с лимоновия пипер. До скоро тази комбинация се намираше трудно по магазини, но вече е по-лесна за закупуване. Оставете на страна и се заемете с подготовката на останалите продукти. Сложете на котлона да заври достатъчно вода за сваряването на ориза, както е указано на опаковката му. Поставете бульона в нея, а след като е завряла сложете вътре и ориза да се вари. В купа, която е подходяща да бъде поставена върху тенджерата ви поставете цялото яйце и желтъка от второто. Разбийте ги на ръка. Изстискайте лимона и сипете сметаната. Разбъркайте отново, този път по интензивно до получаването на пенеста микстура. Сега поставете купата върху тенджерата, така че да можем да затоплим соса на парата излизаща от нея. През това време поставете един тиган да загрява. В него ще запържим скаридите. Те са достатъчно крехки, за да не им трябват повече от 3-4 минути в тигана, след като те са готови не изключвайте котлона. В добре загрелия тиган сега поставете пилешките филета, ако е достатъчно голям за всички разбира се. Периодично разбъркавйте и яйчения сос, за да не се оформят бучки. Когато придобие гъстота на смес за палачинки отстранете от парата. И така, имаме готов сос, запържени скариди, почти готов ориз и запичащи се пилешки филета, които след като придобият златист цвят значи също готови. За аранжирането имате нужда от формичка за сладки - естествено звездичка. След като всички отделни части на нашето блюдо са готови остава само да аранжираме. Вземете формичката и я поставете по края на чинията, в която ще сервирате. Поставете ориз в нея и притиснете, след което отстранете формичката. Така имате първата оформена звездичка. Повторете процедурата още 5-6 пъти според зависи от чинията. Върху всяка звездичка поставете по една скарида и капнете по няколко капки от соса върху й. В празнината останала в средата на чинията поставете пилешкото като залеете едната му половина със сос, а другата оставите открита, за да се вижда хубавият златист цвят. Изглежда наистина звездно и красиво, и макар вида му леко да навява на зимни спомени вие се пригответе за чукащата на вратата пролет.






Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO