Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Домати с моцарела/Tomatoes with mozzarella cheese

Share



Представям ви една салата, която е доста популярна, но съм я поднесъл по един по-нестандартен начин. Става въпрос за познатата на всички салата Домати с моцарела или капрезе, или просто моцарела, а може да сте я срещали и с друго име. Както Ви казах обаче важното тук е начинът на поднасяне.
Ще са Ви необходими (за 4-ма):
- 4 големи домата (накъде без тях);
- 2 пакетчета моцарела (желателно е да е от тази на цели топки, а не малки топчета);
За сос Песто:
- стръкче пресен босилек;
- зехтин - около 5 супени лъжици;
- орехи - 20-30 гр. ще са напълно достатъчни.

Изрежете дъното на домата, а след това по хоризонталната част го нарежете на кръгчета, но не го разделяйте, защото ще ни трябват в реда, в който сте го нарязали. Нарежете и моцарелата на филийки. Вземете чинийте, в които ще сервирате и леко в страни от средата поставете първото парче домат, а върху него филийка моцарела, след това отново домат и отново моцарела, и така докато не се оформи една малка доматено-моцарелена куличка. Повторете с всички домати.
За направата на соса ще ви е необходим и пасатор освен изброените продукти. Смесете всички в него, след което пасирайте добре до получаване на еднородно босилеково зелена смес - желателно е да сте смлели всичко фино и да няма останали едри парченца от орехите.
Остана единсвено да залеем всеки домат със соса, но не прекалявайте, защото босилека е доста силна подправка. Освен върху може да капнете и няколко капки около само за декорация.
Сега вече сте готови да поднесете и да очаровате.





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO