Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Крем супа от картофи, целина и хрупкав бекон/Potatoes and celery cream soup with crispy bacon

Share



Супичките са много полезно и вкусно нещо. Приготвят се относително лесно, нарязвате всичко и варите, а и са готови за сравнително кратко време. Ще ви предложа една крем супа. Хубавото при този вид супи е, че ако ги сгъстите повече спокойно могат да се превърнат в пюре за гарнитура, но това е отделен въпрос. Ето ви сега продуктите за 4 порции:

- 600 гр. картофи;
- една глава целина - около 100 гр.;
- 150 гр. бекон;
- 100 мл.прясно мляко;
- 50 мл.сметана;
- черен пипер на вкус;
- 1 кубче зеленчуков бульон.

И такааа...обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Сложете на котлона тенджерка с вода да заври, прибавете бульона и черния пипер, а след това и картофите. Обелете целината, нарежете и нея по същия начин и я добавете към картофите. Нека си врат, а ние ще продължим с бекона. Нарежете го на квадратчета с дебелина около 2 мм и широчина около 2 см. Загрейте тиган и поставете бекона в него. Запържете го докато стане хрупкав като чипс, след което изцедете мазнината, която ще пусне бекона, а него отделете в купичка. Предвид, че картофите и целината са нарязани на ситно би трябвало да се почти готови. Ако това е така погледнете колко вода е останала в тенджерата, ако тя не е много я оставете, но ако е повечко и покрива доста зеленчуците, отстранете част от нея, така че да ги покрива съвсем леко. Добавете прясното мляко и сметаната. Аз лично предпочитам супичката да е пасирана на по едро и за това си я пасирам ръчно с решетъчна лъжица, но ако предпочитате и имате възможност я минете с пасатор, така ще се получи наистина крем. Сервирайте като поръсите всяка порция с беконовия чипс. Ммм!

P.S. Снимката, която виждате е от картофена крем супа с стъбла от броколи и домашно приготвени крутони. Рецептата скоро!





Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Lini каза...

Supata e strahotna i naistina zdrawoslowna,moze bolen da wdigne ot legloto.Supi4kite winagi triabwa da sa 4ast ot na6eto meniu

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO