Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пуешко филе със запечени картофи/Turkey fillet with baked potatoes

Share


Ако фурната ви има шиш грил сега е момента да го използвате. Ако не знаете как - ще се наложи да си преговорите инструкциите за употреба. Но да се върнем към рецептата. Пуешкото е едно от най-диетичните меса, здравословно, а приготвено внимателно и много вкусно. Проблем при него е да уцелите подходящия момент да спрете да го готвите, за да не стане прекалено сухо и жилаво. Но за тази цел е и марината, която ще му приготвим, за да го овкусим. Ако сте спрели с четенето на инструкциите можем да започнем да готвим.

За 4-ма:
- 600 гр. пуешко филе;
- 100 гр. кисело мляко;
- 20-30 мл. светъл соев сос;
- 400 гр картофи;
- къри;
- сол и черен пипер на вкус;
- зехтин.

Нарежете пуешкото на по-дебели ивици. С нож прободете многократно всяко от филетата, така че да се прережат мускулните влакна, а и жилите ако има останали такива. Подсушете месото и го поставете в купа. Изсипете киселото мляко, соевия сос и част от черния пипер към него. Разбъркайте хубаво, за да може да се овкуси от всички страни и оставете в хладилника. Киселото мляко, в случай че е наистина кисело и наистина мляко, разгражда мускулните влакна, т.е. спомага за получаването на наистина крехко и сочно месо. Картофите обелете и нарежете на филийки с дебелина по-малка от сантиметър. Подредете колелцата в тава, осолете, поръсете с черния пипер и кърито, капнете зехтин върху всеки от картофите. Непосредствено преди да поставите тават във фурната сипете вряла вода докато почти ги покрие. Хубаво е месото да остане поне два, три часа в марината, но и по-малко да е не е проблем. Включете фурната на грил функция и на 250 градуса. Вземете шиша, който върви към фурната и нанижете на него пуешкото. Гледайте да е по-плътно, така че като започне да се върти на грила да се върти заедно с него, а не да стои постоянно в едно положение. Поръсете от всички страни с къри. След като фурната е загряла поставете тавата най-долу и поставете шиша на мястото му, което при всички положения трябва да е над тавата, така сосовете от месото ще овкусяват картофките допълнително. Печете така около час или докато месото не получи хубав златисто-оранжев цвят. Би трябвало месото и картофите да са готови едновремнно, така че няма да се налага да досготвяте нещо. Може да сервирате като поставите парче от месото в центъра на чинията, а около него като лъчи да наредите картофите. Така оформено и предвид цвета на картофите ястието наистина ще наподобява слънце. Добър апетит!


Bookmark and Share

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара:

Анонимен каза...

Много добре звучи!Като го направя за НГ ще напиша отзиви!Купила съм точно пуешко филе!Остава да потърся бял соев сос и...трябва да се получи!

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO