Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пилешко филе с бри и стафиди/Chicken fillet with brie and raisins

Share


Бри е едно от най-популярните френски сирена у нас, заедно със синьото сирене и камембер. Всъщност то доста наподобява камембер и лесно могат да се сбъркат ако опаковката не е пред вас. Комбинацията между различни видове сирена и кашкавали с пилешко не е нещо ново, но пък достатъчно вкусна, че да продължаваме да изпробваме различни вариации. Тази, която аз ще ви предложа е интересна, изискана и изключително подходяща за романтична вечеря предвид наближаващия св. Валентин. Така че запретнете ръкави и се пригответе да изненадате любимия човек:

Щом ще е романтична нека този път продуктите са само за двама:
- пилешко филе - 2 бр. от по около 150 гр.;
- 30-40 гр. бри;
- 20-30 гр. стафиди;
- 20-30 гр. орехи;
- сол и черен пипер на вкус;
- няколко капки зехтин.

Вземете пилешките филета и го почистете от всякакви мазнини, макар и малко. Изплакнете го под студена вода, а след това подсушете хубаво. Направете разрез през пилешкото, но без да го разделяте напълно. Осолете и поръсете с черния пипер, както отвън така и отвътре. Нарежете сиренето на тънки ивички и ги поставете в пилето, сложете стафиди около и върху сиренето, а орехите натрошете, и също поставете вътре. Сега затворете пилешкото като го притиснете хубаво от всички страни, така че да не изтича плънката при запичането. Добре е да не вземате много големи парчета филе, защото тогава дори и да го разполовите при запичането във вътрешността има опасност да остане полу-сурово, а по повърхността да изгори. Така след като сте го напълнили и запечатали оставете в хладилника за няколко минути, а през това време вземете тиган с незалепващо покритие, капнете зехтина в него и го сложете върху котлона да загрява. Поставете пилешкото в тигана и го запечете хубаво от двете страни. Ако сте го затворили добре няма да изтече почти нищо от плънката, което пък ще запази сочността пилето там където трябва да бъде, а именно във вътрешността му. Рецептата е доста бърза, но пък много вкусна и интересна. Може да я гарнирате с гретенирани картофи.


Bookmark and Share

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO