Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Американски палачинки (и то диетични)

Share


     Американски, палачинки и диетични в едно изречение може да ви се стори странно да прочетете, но в конкретния случай си е точно така. Всичко е въпрос на вложени продукти и начин на приготвяне. Използвах пълнозърнесто и оризово брашно (и двете могат да бъдат заменени с обикновено брашно), нискомаслено прясно мляко, органични яйца и зехтин, а резултатът бяха тези страхотни американски палачинки. В интерес на истината подготовката им е дори по лесна от тази на традиционните палачинки, не се налага  дори да ползвате миксер, а изпичането става по-бързо, защото ако имате голям тиган може да печете по две и дори три едновременно. Основните съставки са същите, пропорциите са малко различни, но основната разлика е в дебелината и големината на палачинките. Вижте какво ви е необходимо:

     Необходими продукти:

- 125 гр. пълнозърнесто брашно;
- 125 гр. оризово брашно; 
- 1,5 пакетче бакпулвер;
- 1/2 ч. л.  калиева или морска сол;
- 1 ампула ванилия;
- 4 щипки канела;
- 500 мл. нискомаслено прясно мляко;
- 2 органични яйца;
- 2 с. л. зехтин.

     Начин на приготвяне:

     В подходяща купа поставете брашното, бакпулвера и солта, след което оформете кладенче и добавете прясното мляко, зехтина и яйцата. Разбъркайте хубаво, може и без миксер. Предвид, че тези палачинки са по-дебели от традиционните дори и да останат малки бучици няма да е фатално, за разлика от другите, при които е важно сместа да е наистина гладка. Оставете сместа за 10 минути, след което загрейте тиган с незалепващо покритие. Ако тиганът ви е качествен няма да ви е нужна допълнителна мазнина, но ако желаете можа да използвате малко масло за намазване на тигана.

     За разливането в тигана може да използвате малка чаша за кафе или малък черпак. За всяка палачинка ще ви е необходима около 40-50 мл. смес, т.е. с това количество ще получите около 20 палачинки. Печете до хубав златист цвят и от двете страни, но внимавайте, защото има опасност да станат по-сухи ако изпуснете момента, в който да ги извадите от тигана. Сервирайте със сладко по ваш избор докато са още топли. Мисля, че това е една отлична неделна закуска, както всеки вид палачинки всъщност. Добър апетит!
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO