Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пиле "Пепероната"

Share




     Пепероната представлява печени или запържени чушки в разнообразни цветове, комбинирани с лук, домати и различни подправки. Разбира се това са основни съставки и самата рецепта търпи много и разнообразни вариации. Както може да предположите от името това ястие идва от Италия. Чудесно си подхожда с пилешко, както ще ви покажа в тази рецепта, с риба, върху препечени филийки или дори без нищо друго освен само "Пепероната". Може да я сервирате топла или охладена - без значение как, тя ще бъде все така цветна, ароматна и вкусна. Вижте моето предложение за "Пепероната" с пилешко:

     Необходими продукти:

- 1/2 добре сварено пиле, но не преварено - за целта загряваме тенджера с вода и към нея добавяме сол на вкус, 2-3 нарязани на едро моркова, 1 нарязана на едро глава лук, около 100 гр. целина, черен пипер на вкус, 1 пиле и 2 картофа нарязани на кубчета (тях добавяме последно). Варим докато месото започне да се отделя лесно, но не и да се разпада. 1/2 от пилето заедно с част от бульона и зеленчуците можем да използваме за пилешка супа - съвсем естествена без добавяне на никакви изкуствени подправки. Истинска пилешка супа! Останалата половина разделяме на бутче, крилце, филе и каквото успеете още да изкарате като месо - тях ще използваме за днешното ястие;
- 1 кг. чушки в разнообразни цветове - ако потърсите повече ще намерите жълти, зелени, червени, по-бледо зелени, оранжеви и др. Аз лично използвах само червени и два вида зелени;
- 1 глава червен лук;
- 50 гр. бекон за допълнителен аромат, но не е задължителен;
- 2-3 печурки;
- 7 - 8 листа пресен босилек;
- 3 - 4 супени лъжици екстра върджин зехтин.

     Начин на приготвяне:

     След като вече сме сварили пилето го поставяме в керамична или друга тава. Чушките измиваме хубаво, след което почистваме и нарязваме на ивички. Стараем се да са с приблизително еднаква форма и големина. Лукът нарязваме на колелца, босилека накъсваме на едро, а бекона на ситни кубчета или ивички. Реално погледнато това е цялото приготовление. Остава да загреем фурната на 250 градуса, да поставим всичко в тавата, а след това да изпечем. Върху пилето нахвърляме лука, босилека и бекона, а всички тези продукти покриваме с чушките. Поливаме със зехтин и поставяме във фурната. Печем за около час като на всеки 10-15 минути разбъркваме, така че да смесим ароматите, а и за да може всички чушки, а и не само те, да са равномерно изпечени. В случаят сервираме топло, но ако пилето свърши, а ви остане "Пепероната" спокойно може да я накълцате на ситно и да приготвите с нея брускети или защо не да я добавите към някоя салата или друго ястие. Приготвено по този начин (бекона е опционален, както вече отбелязах) това ястие е подходящо за вашата здравословна, без-глутен диета или ако премахнете всички видове месо може дори да го предложите и на вашите приятели вегетарианци. Приятно готвене!
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO