Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

La Cucina Casalinga, София

Share


     От скоро София си има нов италиански ресторант, намиращ се в сърцето на столицата. Може да го намерите на ул. Леге, на мястото на бившия ресторант Москва. Залата, в която се помещава, обстановката е запазила част от величествеността си, но са добавени доста капки уют по италиански - за да стигнете до тоалетната минавате под изкуствена лоза.

     Още на входа ще останете силно изненадани от таблото, на което са написани част от предлаганите ястия, цените на които ще ви изненадат приятно. Това обаче вероятно се дължи на факта, че менюто е все още тестово или поне беше до 30.04, когато бяхме там, така че засега няма да бързам да се радвам, че има вкусен италиански ресторант с ниски цени.

     На вратата ни посрещнаха вежливо и ни насочиха към масата, която бяхме запазили предварително. Уютна малка масичка, достатъчна за 4-ма, но само в случай, че не поръчвате много - в противен случай поискайте по-голяма. Музиката е италианска и няма как иначе. Много силно и стилно впечатление ми направи какво решение са намерили дизайнерите за стелажите за вино - европалети, които са поставени на прозорците и между дъските им са наредени бутилките. Оригинално!

     Както споменах, менюто е все още тестово и вероятно по тази причина е сравнително богато и с ниски цени, нещо което вероятно скоро ще се промени, и в двете направления. Всъщност от ястията, които опитахме някои нямаха място и в тестовото меню. Спряхме се на салата Капрезе за 6.50 лв., на която да си кажем честно няма много какво да се обърка. Салата Спиначи със спанак и сирене Горгонзола - 4.90 лв. Вкусна, но поднесена в ужасна стъклена купа. Отдавам го отново на тестовото меню или поне се надявам да ги сменят в официалното. Иначе наистина беше приятна и свежа. Свежа салата с яйце - 4.90 лв. Може да я пропуснете, нищо интересно. Анти кростини с маслинена паста - 3.50 лв. Като се изключи, че за тези пари можеше да получим малко по-голямо количество вместо 3-те филийки от франзела, бяха много вкусни - топлички и хрупкави. Паста със сьомга - 8.70 лв. Хареса ми, че сьомгата не е на миниатюрни парчена, а на такива, че да можеш да усетиш вкуса и, но като цяло не ме впечатли. Канелони с кайма - 7.90 лв. Това трябва да го има и в официалното меню, защото бяха наистина много вкусни, сочни и си имаха от всички съставки достатъчно количество. Свинско ала Романа - 8.90 лв. Свинско бон-филе с прошуто, поднесено с вкусен задушен спанак. Месото беше много сочно, прошутото ароматно, а спанака вероятно замразен, което не е най-добрата опция, но също не беше никак лош. Определено ми хареса. Четвъртото ни ястие беше пиле с моцарела, поднесено с талиателе. Пилето беше вкусно и сочно, но моцарелата беше в доста оскъдно количество - цена 8.90 лв. От десертите решихме да опитаме Мохито чийзкейк - 3.50 лв, който беше повече чийз кейк отколкото мохито, защото не усетих нищо Мохито в него. Ако е само Чийзкейк, то той не беше никак лош. Вторият десерт, който пробвахме беше пълно разочарование - Маскарпоне с пресни плодове. Кремът беше меко казано ужасен и без никакъв вкус на маскарпоне, а плодовете бяха няколко половинки зрънца грозде. При по-добро изпълнение има място в менюто, но в този случай определно не. Като добавим към поръчаното и бутилка минерална вода за 2 лв. и 2 живи бири за 5.70 лв. то вечерята за 4-ма излезе точно 69.90 лв. Сума, която предвид поръчаното ми се струва напълно примлива на фона на много други ресторанти, в които за същото бихте платили поне с 10-15 лв. повече, но ще видим след време, когато менюто и цените са официални.

La Cucina Casalinga се намира на ул. Леге 2
тел. за резервации 02 9802424, 088 2888222
 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO