Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Механа При Яфата, София

Share


     Честно казано "При Яфата" никога не беше влизала в списъка със заведения, които да посетя. Не знам защо. Просто не мислих, че може да ми допадне, но след като приятели ни поканиха там се оказа, че наистина не е имало нито една причина. Механата в кв. Изток е доста приятна, уютна и с много вкусни предложения в менюто.

      След като успеете да паркирате, което е сравнително трудно, имате избор между двата етажа на ресторанта, като единият е оформен като механа със съвсем битова обстановка. На приземният етаж обстановката също е битова, но не чак толкова, а и е доста по-светло, което създава по-приятно усещане за простор. На вратата ще има кой да ви посрещне и настани. Масите са големи и може спокойно да поръчвате особено ако имате и талон за 50 % отстъпка. В момента веригата предлага доста интересни промоции най-добрата, от които е, че всички клиенти получават талон за отстъпка за някой от ресторантите или за определени часове.                                                                                
    
     Поръчахме "Полянска" салата за 6.40 лв., която представлява домати на шайби с прясно сирене, печени чушки и босилек. Свежо и приятно предложение, но не много голяма като количество. Вкусно домашно Кьопоолу за 4.10 лв., което вървеше доста добре с на място изпечените питки - 0.60 лв. Салата от Краставици с копър за 3.90 лв. От основните ястия опитахме нещо по-нетрадиционно - Свинско бон-филе с боровинки ябълки за 12.90 лв. получавате цяло, сочно свинско бон-филе с вкусен боровинков сос и ябълки. Не много подходящо за битов ресторант, но все пак трябва да има ястиа за всеки вкус. Вълчо мезе в сач - струва 16.90 лв., но е напълно достатъчно за двама гладни да се нахранят доволно. Поднасят го в глинен сач върху жарено хлебче и буквално цвърчи на масата пред вас. Съдържа пилешко, свинско, бекон и наденица печени на скара. Ако сте любители на месата печени на скара не се колебайте да го поръчате. Кюфтетата и кебапчетата също са вкусни и са на приемливата цена от 1.60 лв. за един брой. За гарнитура определно трябва да поръчате от Бабините пържени картофи - струват 3.90 лв. което е много за чиния с пържени картофи, но са наистина са вкусни като домашно изпържени и най-важното не са бланширани. Към всичко това поръчахме 3 бутилчици с минерлана вода общо за 3.60 лв., 1 голяма наливна бира - 3.90 лв., 2 малки - 5.20 лв. и малка Поморийска мускатова - 2.60 лв. Всичко това ни струваше 37.10 лв., но само в случай, че имате талон за 50 % намаление.

     Ако сте любители на битовите заведения с жива музика, вкусна храна, непретенциозно обслужване и за разлика от други подобно с доста уютна и чиста обстановка то "При Яфата" със сигурност ще ви допадне. На мен лично живата музика и силната миризма на чесън в един момент ми дойдоха в повече, но пък всичко беше вкусно.

"При Яфата" в кв. Изток може да намерите на ул. Райко Алексиев 40
тел. за резервации: 02/ 971 30 78  
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO