Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Джейми Оливър - кампании

Share



     Успехите на Джейми Оливър се дължат колкото на неговата харизма, неговата непринуденост в кухнята докато готви, толкова и на кампаниите, които той организира и води. Кампании свързани със здравословния начин на живот и хранене. Кампании подпомагащи деца в нужда, подобряващи храната в училищата и у дома. Кампании целящи да направят света едно по-добро място чрез по-вкусна, домашно приготвена храна.

     След 3 успешни серии на The Naked Chef, Джейми лесно е можел да се откаже от своите телевизионни участия, да си купи малък ресторант в околоностите на Есекс и да си живее спокойно. На него обаче това не му е достатъчно. Той иска всеки да се научи и да има възможност да се наслаждава на добрата храна, както и да помага на хора, които до този момент не са имали на кого да разчитат.

     Тази му страна за първи път се проявява в телевизионните серии на Channel 4 наречени "Jamie's Kitchen", които са последвани от основаването на ресторант "Fifteen London" и фондация "Fifteen", чиято цел е да помага на млади, безработни и без образование хора да се научат да готвят и да си намерят работа в тази област.  Това рисково начинание стартира през 2002 година с лични средства на Джейми, но бързо се превръща в голям успех. Постигайки желанието си да създаде един социално насочен проект, който да помогне на тези млади хора да изградят едно по-добро бъдеще за себе си той продължава да обучава млади хора и в други градове и държави: Amsterdam, Cornwall and Melbourne. Не спира до тук. От 2003 година започва да мисли как да помогне не на малцина млади хора, а милиони.

     През 2004 година е шокиран от храната, която консумират в училищата осемте милиона ученици на Англия. По тази причина той се заема с кухнята в едно от училищата в Гринуич, южен Лондон. Решен е да промени начина, по който учениците се хранят. Така поема и останалите кухни в района на Гринуич и стартира своята "Feed Me Better" (Храни ме добре) кампания. Прогресът е бавен, а кампанията продължава и до днес като е струвала над 650 милиона паунда.

     От 2008 година Джейми стартира друга кампания, осъзнавайки че децата не се хранят добре не само в училище, но у дома. Не, че родителите не искат да хранят своите деца правилно, но те просто не знаят как, защото никой не ги е научил на основни знания за готвартството и храната, така че да приготвят вкусни семейни ястия. Джейми смята, че ако покаже на хората, които не се справят с готварството колко забавно и приятно може да бъде готвенето то те биха предали своя нов опит и ентусиазъм на тяхните семейства и приятели, и по този начин всички те/ние бихме могли да направим една значима крачка към по-здравословен и щастлив живот. Той стартира своята кампания "Ministry of Food" в Rotherham, където води лично курсове, в които учи хората да готвят лесни и достъпни семейни рецепти. Издава и книга със същото име, съдържаща 100 лесни за приготвяне рецепти и е една от най-добре продаваните му книги.

     Най-новото му начинание (стартира 2009, продължава и до днес) се нарича "Jamie Oliver's Food Revolution". Tой снима ТВ серии в Huntington, West Virginia, САЩ, за това как се хранят цели семейства, какво ядат децата в училище и защо, както в Обединеното Кралство, храненето с полуфабрикати и бързи закуски причинява толкова много здравословни проблеми. Предизвикателството пред него е да види дали може да накара цяла една общност отново да готви. Работи с лелки от училищните кухни и местни семейства, за да събере отново всички в кухнята, където да сготвят вкусни ястия с пресни съставки. Той стартира своята Революция на Храненето - да накара хората от цяла Америка да променят начина, по който се хранят.

     Като прибавим към това всички написани книги - общо 13 до този момент, стотиците телевизионни изяви по цял свят, десетките ТВ шоута и издадени DVD-та, продуктите, които брандира със своето име, което вече е запазена марка, то спокойно можем да заключим, че Джейми не губи и миг от времето си, а се е отдал изцяло на здравословната, домашно приготвена храна в обкръжението на най-близките хора около с нас, с които да я споделим.

Източник: http://www.jamieoliver.com/
Превод: BobbieCooks    

 
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO