Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Джейми Оливър - биография

Share


     Съвсем скоро започвам да предлагам в моят магазин за дома част от продуктите за кухня на моя любим готвач Джейми Оливър. През последното десетилетие той се превърна в запазена марка, разпознаваема в целия свят. Тъй като в България той не е особено популярен реших да ви запозная на кратко с неговата биография, за да опознаете човека преди да обикнете рецептите, продуктите, идеите му и самият него.

     Роден през 1975 г. той буквално се впуска веднага в семейния бизнес. По това време баща му е собственик на ресторант The Cricketers в Clavering, Essex, където и самият той е израстнал. Още тогава е завладян от случващото се в кухнята, което и предопределя бъдещето му. На седем години му позволяват да започне да помага в кухнята, а на 11 да подготвя зеленчуците за студена кухня. Вече умело борави с ножовете и докато съучениците му се подиграват, че готвенето е за женчовци той може да си позволи със заработеното през уикендите да си купува най-хубавите маратонки.

     Когато е на 16 години резултатите, които постига в училище не са особено впечатляващи, но за сметка на това вече е убеден, че иска да бъде готвач. По тази причина напуска училище и се записва в Westminster Catering College, а след това учи и във Франция докато научава достатъчно, за да се върне в Лондон и да започне работа за Antonio Carluccio в неговия "The Neal Street Restaurant". Признава, че е имал голям късмет да работи в толкова престижен ресторант и то в началото на своята кариера, като се старае да извлече максимума.

     Второто заведение, в което работи е "the River Café". Счита това за изключително важен опит, който е натрупал в това да създава най-свежата и възможно най-вкусна храна.

     Тук за първи път попада в обектива на камера. Снима се документален филм за това заведение и екипът решава да покаже това запленено от готвенето хлапе. На следващия ден той получава обаждания от 5 продуцентски компании, които му предлагат различни възможности за ТВ шоу. Нещо, което той приема за шега от своите колеги.
     Резултатът е предаването "The Naked Chef" и от тук започва всичко. В момента той е по-зает от всякога и мечтае само за повече време, което да прекарва със своето семейство.

Източник: http://www.jamieoliver.com/
Превод: BobbieCooks
  
Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO