Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Салата с айсберг, артишок и моцарела

Share


     По мой вкус това е една много вкусна салата. Колебаех се дали да не сложа още продукти в нея, за да е още по-разнообразно, но реших, че вече ще стане прекалено. Най-интересната съставка е артишока. Артишокът е  изключително вкусен начин да си набавим хранителни вещества, които изследванията показват, че обикновено липсват в нашата диета - фибри, витамин С, магнезий и калий. Този зеленчук съдържа дори повече антиоксиданти от червеното вино и шоколада. Повече подробности може да прочетете в секцията "За Продуктите". Ето какви са необходимите продукти за тази вкусна и здравословна салата:

     Необходими продукти:

Ще бъдат достатъчни за 3-4 салати

- 150 гр. маринован артишок;
- 200 гр. айсберг;
- 1 опаковка (125 гр.) моцарела;
- 5-6 листа зелена салата;
- 1 голяма печурка;
- 5-6 сушени доматчета;
- 1 голям домат;
- балсамов оцет.

     Начин на приготвяне:

     Като за начало ще си подготвим всички продукти - измиване и нарязване. Изберете форма, в която да нарежете всички продукти без салатите, тях ще накъсаме, за да останат крехки. Аз накълцах зеленчуците на лентички, единствено гъбите на ситни кубчета. Когато сте готови с подготовката смесете всичко в достатъчно голяма купа, в която ще и овкусим - зелената салата, айсберга, артишока, моцарелата, сушените домати и доматите, а накрая гъбките. Полейте със зехтина, в който е бил маринован артишока, така ще подсилим вкуса му в салатата, а след това капнете и няколко капки балсамов оцет. Разбъркайте всичко, но без да натискате, за да се запази обема на тази вкусна, свежа, ароматна и многообразна салата.


Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO