Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пилешко филе с кисело мляко

Share


     С тази рецепта ще се опитам да ви предложа един интересен начин за мариноване на пилешко, но всъщност и за всякакви други меса. Ще използвам кисело мляко, което освен за вкус ще послужи и като окрехкотител на месото, тъй като белтъчините, съдържащи се в него, взаимодействайки с месото разграждат мускулните влакна и това прави месото много крехко и сочно. Ето какво още ще добавим, за да се получи още по-вкусно:

     Необходими продукти:

- пилешко филе от гърди - по около 150 - 200 гр. на човек;
- за всяко филе по 1 ч. л. кисело мляко;
- 1 с. л. соев сос за цялото количество месо;
- 1 с. л. сос барбекю - аз лично използвам "HP BBQ" на Heinz - поне според мен по-добър няма, но ако знаете ще се радвам да го споделите;
- черен пипер на вкус.

     Начин на приготвяне:

     Подгответе пилешкото, така че за всеки гост да се пада по едно филе. Както обикновено го изплакваме с хладка вода и подсушаваме. Сега поставете филето в купа и прибавете към него всички съставки, след което разбъркайте хубаво. Оставете да престои така колкото се може по-дълго, за да може мариноването да има още по-голям ефект. По принцип използвам тиган при запичането на такива меса, но в този случай реших да го запека във фурната, но за да се предпазим от изсъхване на месото трябва да загреете до най-висока степен и да печете само от горната страна. По този начин няма да дадем време на пилешкото да изсъхне, а същевременно ще съхраним сочността и вкуса вътре в него. Та, както печете на най-силна степен на фурната, само отгоре и то близо до реотана. Няма да са необходими повече от 3-4 минути запичане на страна. Сервирайте например със запечени картофи с чубрица.

Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара:

pep-4o каза...

Боби, много е вкусно така приготвеното месо, аз имах едно наум към него и пробвах едва преди няколко месеца, но сткрашно много ни хареса.
Поздравления за представянето!

Bobbie каза...

Мерси за милите думи. Понякога най-изненадващите съставки правят чудеса. Аз от доста време я ползвам тази хитрост и много ми допада. Поздрави

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO