Добре дошли при BobbieCooks - здравословно и вкусно! Тук ще намерите вкусни рецепти за готвене подходящи за здравословен режим на хранене. Пазарувайте в моя магазин за дома и online книжарница. Вижте ревюта на ресторанти. Поръчайте кетъринг за парти. Всичко кулинарно на едно място - при BobbieCooks!

Пиле пълно с витамини на фурна

Share


     Сигурен съм, че всеки от вас обича печено пиле. Аз лично обичам пиле приготвено по всякакъв начин. Стига да е приготвено интересно, да ухае ароматно и ако е възможно никога да не се повтарят подправките мога да ям само пилешко. Сега искам да ви предложа едно пиле, пълнено със свежи и здравословни зеленчуци ("За Продуктите"), овкусено с риган, масло, пилешки бульон и, и, и...печено на фурна, гарнирано с пресни картофи. Аз отново огладнях, така че, за да не ви дразня повече ви предлагам да видите как се приготвя:

     Необходими продукти:

- 1 цяло пиле;
- 1/2 кубче пилешки бульон;
- 50 гр. краве масло;
- 3 с. л. зехтин;
- 1 ч. л. лъжичка сух риган или 1 с. л. пресен ако имате;
- 1/2 с. л. червен пипер;
- черен пипер на вкус;
- 10-12 листенца прясна салвиа;
- 1 морков - обелен и нарязан на кубчета;
- 100 гр. целина - почистена и нарязана на ситно;
- 5-6 печурки - почистени и също нарязани на дребно.

      Начин на приготвяне:
     
     Като за начало ще подготвим подправките необходими за овкусяването на пилешкото. В купичка разтопете маслото, след което към него прибавете кубчето бульон и гледайте хубаво да се разтвори. Добавете и останалите подправки: черен и червен пипер, риган, зехтин. Разбъркайте ги хубаво и дръжте на топло, за да не стегне маслото. Вземете пилето, изплакнете го хубаво от вътре и вън под студена вода, подсушете го и ако нещо по него не ви харесва го отстранете (тлъстини, излишни кожи, трътка и др.).
Поставете пилето в тавата, в която ще го печете и със силиконова четка нанесете сместа от подправки, която вече приготвихме (един съвет: затоплете леко пилето преди да го намажете, за да може маслото да си остане разтопено, а да не стегне веднага след нанасянето). Така овкусено го оставете на топло място, но не горещо, за да не започва готвенето му. Вземете вече подготвените зеленчуци, смесете ги в купа заедно с листенцата салвиа, малко сол и черен пипер. Сега трябва да напълним пилето с тях. За целта вземете една супена лъжица, но може и с ръка. Обърнете го с дупето нагоре и прехвърлете зеленчуците в него. Горе долу би трябвало да стигнат точно за запълването на цялата кухина. Ако ви останат допълнително ги поставете около него при печенето. Загрейте фурната до 200 градуса. Сипете в тавата около 500 мл. топла вода и покрийте пилето с алуминиево фолио. Печете в средата на фурната за около час и половина, след което махнете фолиото, увеличете градусите и приближете пилето по-близо до реотаните, за да се запече хубаво до златисто от едната страна, а после обърнете и от другата. Може да гарнирате с пресни картофки, които да изпечете отделно или да добавите в тавата половин час след пилето. Сервирайте топло, за да се насладите на всички вкусове и аромати, които се носят от пилето.

     Ето и едно предложение в случай, че не успеете да изядете цялото пиле, а не искате и на следващия ден да ядете същото ястие:

      Необходими допълнителни продукти:

- 1 пакетче моцарела - 125 гр.;
- 3 домата;
- 10-12 листенца пресен босилек;
- разбира се и останалото пиле.

      Начина на приготвяне:

     Обезкостете пилето и поставете месото заедно с останалите зеленчуци, ако има останали такива, в йенска тенджера или друга тавичка, но по-малка от първата. Доматите обелете и нарежете на кубчета, след което ги поставете при пилето. Добавете към тях и ситно нарязания босилек, след което разбъркайте леко. Покрийте с нарязаната на филийки моцарела и печете на силно загрята фурна докато сиренето се разтопи. Необходими са не повче от 10 минути, все пак всичко друго е вече веднъж сготвено.
    
     Ето как с приготвянето на едно ястие получихме всъщност две. Много обичам такива рецепти. 

      
P. S. В секцията "За Продуктите" може да получите полезна информация и да проверите полезните съставки на влаганите в рецептите продукти.



Принтирайте тази страница
Blog Widget by LinkWithin

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!

.

Информация и оферти за имоти в България

 
Всички права запазени BobbieCooks 2008-2013 | Условия за ползване| Интернет маркетинг POGESTO